Ο «νόμος του Ολντ Τράφορντ»: Στο Μάντσεστερ ανατρέπει μόνο η Γιουνάιτεντ, τα τελευταία… 40 χρόνια!

Άσο ημίχρονο, «διπλό» τελικό στο «Ολντ Τράφορντ»; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει έτσι, ποτέ στο «σπίτι» της! Σε επίπεδο Premier League. Και γενικώς σε επίπεδο πρωταθλήματος, από το 1984 και έπειτα. Μόνο οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν κάνει πράξη κάτι τέτοιο. Κανείς άλλος!



Ο «νόμος του Ολντ Τράφορντ»: Στο Μάντσεστερ ανατρέπει μόνο η Γιουνάιτεντ, τα τελευταία… 40 χρόνια!

Μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει ποτέ στο «Ολντ Τράφορντ», όταν προηγείται στο ημίχρονο της εκάστοτε συνάντησης, σε επίπεδο Premier League.

Δεν έχει βρεθεί ούτε μία ομάδα, η οποία θα βρίσκεται πίσω στο σκορ από τους «κόκκινους διαβόλους» στο πρώτο μέρος και θα βγει στην επανάληψη για να γυρίσει το αποτέλεσμα. Πολλές το επιχείρησαν, καμία δεν τα κατάφερε. Ούτε μία.

Πότε ήταν η τελευταία φορά όμως που συνέβη κάτι τέτοιο σε επίπεδο πρωταθλήματος; Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο μακρινό 1984. Ναι, από τότε έχει να συμβεί. Περισσότερο δηλαδή από 40 χρόνια, με πιο πολλά από 750 ματς πρωταθλήματος να έχουν έκτοτε παρέλθει.

Της το είχε κάνει η Ίπσουιτς, τον Μάιο εκείνου του ημερολογιακού έτους, σηματοδοτώντας την όγδοη και τελευταία της ήττα εκείνη τη σεζόν.

Από τότε και μετά, η παράδοση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο «νόμος του Ολντ Τράφορντ.» Η Γιουνάιτεντ ανατρέπει εντός έδρας ματς, ακόμη και αν βρίσκεται πίσω στο σκορ, όπως και στο 2-0 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, το οποίο έκανε 3-2.

Καμία ομάδα άλλωστε στην Premier League δεν έχει επιστρέψει σε 13+ παιχνίδια, από δύο γκολ διαφορά. Μόνο οι «κόκκινοι διάβολοι», οι οποίοι δεν έχουν βιώσει εδώ και… 40 χρόνια, ένα ανάλογο συναίσθημα. Εντυπωσιακό…

Δημήτρης Μανάκος