Ένας Τούρκος καθιέρωσε δύο Έλληνες στην Ουαλία, για να παίζουν… περισσότερο από τους Άγγλους!

Μέσα στους πρώτους «11» της Κάρντιφ, συναντά κανείς δύο Έλληνες. Με το πέρασμα του χρόνου, γίνονται αλλαγές και προσθαφαιρέσεις, αλλά ο Δημήτρης Γούτας και ο Μανώλης Σιώπης, μένουν σταθεροί. Και κάπως έτσι, στο φινάλε της συνάντησης, η Ελλάδα έχει τους ίδιους εκπροσώπους στο γήπεδο, με την Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ουαλία! Από δύο. Συγκριτικά φυσικά με όσους ξεκίνησαν και στο αρχικό σχήμα του Ερόλ Μπουλούτ…



Ένας Τούρκος καθιέρωσε δύο Έλληνες στην Ουαλία, για να παίζουν… περισσότερο από τους Άγγλους!

Την πρώτη της νίκη στην Championship κατάφερε να πανηγυρίσει η Κάρντιφ, η οποία επικράτησε με 2-1 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο «σπίτι» της, σε ένα ακόμη… επικό ματς που έλαβε χώρα για τους Ουαλούς, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Και αυτό διότι βρέθηκαν ξανά μπροστά στο σκορ, έμοιαζαν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης, αλλά από το πουθενά, είδαν τη φιλοξενούμενη να ισοφαρίζει, με τον Μπάναν στο 76ο λεπτό, με συνέπεια να «κυνηγήσουν» και πάλι γκολ.

Και κάπου εκεί, ο Ερόλ Μπουλούτ αποφάσισε να επιτεθεί μαζικά. Εν τέλει, δικαιώθηκε, η Κάρντιφ βρήκε πέναλτι στο 98ο λεπτό, ο Γουίντλ το μετουσίωσε σε γκολ και οι Ουαλοί έφτασαν τους στους τέσσερις βαθμούς, μετά από τέσσερις αναμετρήσεις, ανεβαίνοντας στην 17η θέση του πρωταθλήματος.

Το εντυπωσιακό φυσικά της υπόθεσης αφορά τον Μανώλη Σιώπη και τον Δημήτρη Γούτα. Τι εννοούμε με αυτό; Πως για πρώτη φορά μετά από μία διετία, συνυπήρξαν σε βασική ενδεκάδα, όντες οι μοναδικοί Έλληνες στην ιστορία της Κάρντιφ, που βρίσκονται στο αρχικό σχήμα σε αγώνα πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα όμως, ακόμη πιο ιδιαίτερο, κρίνεται το γεγονός πως ουδείς εκ των δύο αντικαταστάθηκε. Αμφότεροι έπαιξαν 90 λεπτά, με τον Ερόλ Μπουλούτ να δείχνει πως τους στηρίζει σε μεγάλο βαθμό, θεωρώντας τους απαραίτητους για το project που «χτίζει» στην Ουαλία.

Κάπως έτσι, η Κάρντιφ ξεκίνησε με δύο Έλληνες στη βασική της ενδεκάδα, τρεις Άγγλους, δύο Ιρλανδούς, έναν από τον Καναδά, ένα Νιγηριανό, τον Μέιτε από την Ακτή Ελεφαντοστού και τον Ουαλό Άαρον Ράμσεϊ, Με τι ολοκλήρωσε όμως τη νικηφόρα συνάντησή της επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, συγκριτικά με όσους την εκκίνησαν;

Με ίδιο αριθμό Ελλήνων, Άγγλων και Ιρλανδών, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ο Γούτας και ο Σιώπης έπαιξαν 90 λεπτά και στο φινάλε της συνάντησης, ουδείς ξεπερνούσε τη χώρα μας ως εθνικότητα από την βασική ενδεκάδα, με τους Άγγλους και τους Ιρλανδούς να έχουν επίσης από δύο εκπροσώπους!

Δημήτρης Μανάκος