Τάιβο Αγουονίγι, όπως λέμε… Μοχάμεντ Σαλάχ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (vid)

Ο Τάιβο Αγουονίγι βρίσκεται σε «καυτή» φόρμα και οι επιδόσεις του Αφρικανού επιθετικού στην Premier League, συγκρίνονται μονάχα με αυτές των Μοχάμεντ Σαλάχ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ…  



Τάιβο Αγουονίγι, όπως λέμε… Μοχάμεντ Σαλάχ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (vid)

Εάν υπάρχει ένας κύριος λόγος, που η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν υποβιβάστηκε πέρυσι, αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Τάιβο Αγουονίγι. Ο Νιγηριανός πέτυχε 10 γκολ, πρόσφερε τα μέγιστα στους «κόκκινους» και συνεχίζει φέτος από εκεί που σταμάτησε.

Είχε βρει δίχτυα στα τέσσερα τελευταία ματς της περασμένης σεζόν και έχει ήδη σκοράρει και στα τρία πρώτα φετινά, απέναντι σε Άρσεναλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας «πληγώσει» τον αντίπαλο του εφτά διαδοχικές φορές!

 

 

Έτσι, έγινε μόλις ο τρίτος Αφρικανός παίκτης στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει κάτι ανάλογο, μετά τους… Σαλάχ και Αντεμπαγιόρ. Ο Αιγύπτιος ήταν σε «δαιμονιώδη» φόρμα το φθινόπωρο του 2021 και είχε πετύχει γκολ απέναντι και στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, αλλά και την Τσέλσι.

Τα άλλα του τέρματα ήρθαν με αντιπάλους τις Λιντς, Κρίσταλ Πάλας, Μπρέντφορντ και Γουότφορντ, ενώ παράλληλα τα ματς σε όλες τις διοργανώσεις που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έφτασαν τα… 10 συνολικά (Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Πόρτο).

Ο άλλος από την Αφρική που τα κατάφερε στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν ο Αντεμπαγιόρ, στην εντυπωσιακή σεζόν που κατέγραψε με την Άρσεναλ (2007/08), όπου σημείωσε 24 γκολ. Ήταν ασταμάτητος και έφερε τους «κανονιέρηδες» κοντά στον τίτλο, με καθοριστικές εκτελέσεις απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον.

Οι υπόλοιπες είχαν έρθει με Μπλάκμπερν, Νιούκαστλ, Φούλαμ, Μπέρμιγχαμ και Γουέστ Χαμ και τερμάτισε στη 2η θέση για το «χρυσό παπούτσι» της Premier League, πίσω μονάχα από τον… Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Αγουονίγι «μιμήθηκε» αυτούς τους δύο και θα ευελπιστεί να καταφέρει να καταρρίψει τις επιδόσεις τους, με ένα γκολ κόντρα στην Τσέλσι, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (02/09).

 

Χρήστος Σκούρας