Ο clutch Μοντιέλ σε μια μεταγραφή με την οποία η Φόρεστ προκάλεσε αίσθηση

Δανεισμός για αρχή με υποχρεωτική οψιόν αγοράς του έναντι 11 εκατομμυρίων. Ο Γκονζάλο Μοντιέλ θα στηρίξει την δεξιά πλευρά της Νότιγχαμ Φόρεστ κι όταν τα πράγματα ζορίσουν, θα βγει μπροστά. Απέδειξε, άλλωστε, πως έχει… κρύο αίμα όταν η μπάλα ζυγίζει πολλά κιλά.  



Ο clutch Μοντιέλ σε μια μεταγραφή με την οποία η Φόρεστ προκάλεσε αίσθηση

Ο Αργεντινός φουλ μπακ και κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, στην παρέα που έκανε τα πάντα για να στεφθεί ο Λιονέλ Μέσι κυρίαρχος της υφηλίου, ανήκει πλέον στην Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ προκάλεσε αίσθηση με την απόφαση που πήρε και την μεταγραφή που κατάφερε, αφού, ο 26χρονος αποχώρησε από την Σεβίλλη, αρχικά με την μορφή δανεισμού κι έπειτα με υποχρεωτική αγορά του έναντι 11 εκατομμυρίων.

Ο Μοντιέλ είναι εκείνος που σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι της Αργεντινής απέναντι στην Γαλλία στον αλησμόνητο τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ, πριν από 8 μήνες, σε έναν Δεκέμβρη που σίγουρα έκανε πιο όμορφη την καθημερινότητα όλων όσων αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Ψύχραιμος, με επίγνωση της σημασίας της στιγμής και με σιγουριά στον εαυτό του και στα πόδια του, έκανε τον Λιονέλ Μέσι να δακρύσει από ευτυχία, καταφέρνοντας να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου.

Μερικούς μήνες αργότερα, ο Μοντιέλ θα βρισκόταν ξανά στο σημείο του πέναλτι, ξανά στην πιο κρίσιμη στιγμή, με ένα τρόπαιο να διακυβεύεται. Αυτή τη φορά ήταν το Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα της Σεβίλλης που πλέον είναι η ομάδα που υπογράφει κάθε φορά την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Απέτρεψε την Ρόμα του Μουρίνιο από back-to-back κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων και χάρισε στους Ανδαλουσιανούς ακόμα έναν σπουδαίο τίτλο. Τώρα, η Φόρεστ θ’ απολαύσει τις υπηρεσίες του και θα ξέρει πως όταν τα πράγματα ζορίσουν, ο Μοντιέλ δεν θα κάνει πίσω με τίποτα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης