Η Έβερτον κατέρριψε αρνητικό ρεκόρ 68 ετών και ήδη τα σενάρια υποβιβασμού... την γυροφέρνουν! (vid)

Τα προβλήματα στην Έβερτον… δεν έχουν τέλος και οι πιθανότητες για υποβιβασμό διαρκώς αυξάνονται. Κι ας μιλάμε μόλις για δύο παιχνίδια της νέα σεζόν. Διαδοχικές ήττες στην πρεμιέρα της Premier League, μηδέν γκολ ενεργητικό και η ομάδα του Σον Ντάις «ξεσκόνισε» ένα αρνητικό ρεκόρ που στέκει από το 1955!  



Η Έβερτον κατέρριψε αρνητικό ρεκόρ 68 ετών και ήδη τα σενάρια υποβιβασμού... την γυροφέρνουν! (vid)

Η περσινή χρονιά θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και η… τελευταία της Έβερτον στην Premier League, ωστόσο η παραμονή επετεύχθη στο τέλος, χάρις στη «γκολάρα» που σημείωσε ο Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ.

Αυτή ήταν που διατήρησε τα «ζαχαρωτά» στην κορυφαία κατηγορία. Ωστόσο, χρόνο με τον χρόνο οι πιθανότητες για υποβιβασμό διαρκώς αυξάνονται και τα αρνητικά ρεκόρ που καταρρίπτουν είναι το λιγότερο… ανησυχητικά.

Το σύνολο του Σον Ντάις υπέστη δύο διαδοχικές ήττες στην έναρξη του πρωταθλήματος από Φούλαμ στο «Γκούντισον Παρκ» (1-0, 12/08) και από την Άστον Βίλα εκτός έδρας (4-0, 20/08). Σε αμφότερα παιχνίδια δεν σκόραρε και αυτά τα δύο στατιστικά είχαν να εμφανιστούν μαζί για την Έβερτον από το μακρινό… 1955!

 

Τότε, είχε ηττηθεί ξανά με… τεσσάρα και μάλιστα στο «σπίτι» της από την Πρέστον (4-0), προτού στην 2η αγωνιστική χάσει με 2-0 από την Γουέστ Μπρομ. Εκείνη τη σεζόν η ομάδα από το Λίβερπουλ κατάφερε στο τέλος να… σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στην κατηγορία, τερματίζοντας στη 15η θέση της βαθμολογίας.

Η… αντεπίθεση της Έβερτον ξεκίνησε με νίκη στην 3η αγωνιστική απέναντι στην Μπέρνλι (0-1) και σε κάτι ανάλογο θα στοχεύσει ο Σον Ντάις και οι παίκτες του με αντίπαλο την Γουλβς (26/08), για να «σπάσουν το ρόδι».

Χρήστος Σκούρας