«Πώς πήγε ο Σιώπης στην Κάρντιφ;» - Τα 242.000 ευρώ στην Τράμπζονσπορ, ο Μπουλούτ και ο… Έλληνας Θεός!

Μεγάλη εντύπωση προξένησε σε όλους η μεταγραφή του Μανώλη Σιώπη στην Κάρντιφ. Πώς προέκυψε, πότε έκλεισε η συμφωνία, γιατί τον ήθελε ο Ερόλ Μπουλούτ; Ερωτήματα που απαντώνται με το πέρασμα του χρόνου, προτού γνωρίσει την αποθέωση στα social media από τους φίλους της!



«Πώς πήγε ο Σιώπης στην Κάρντιφ;» - Τα 242.000 ευρώ στην Τράμπζονσπορ, ο Μπουλούτ και ο… Έλληνας Θεός!

Μία σπουδαία μεταγραφή για τον ίδιο αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα, κατέστη επίσημη πριν από μερικές ώρες, με τον Μανώλη Σιώπη να αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Κάρντιφ, όντας ο τρίτος Έλληνας που θα φορέσει την φανέλα της.

Έκανε την αρχή ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος, ο Ερόλ Μπουλούτ ήθελε και πήρε τον Δημήτρη Γούτα στην Ουαλία, έχοντάς τον ως βασικό στα δύο πρώτα ματς της ομάδας του στην Championship, και αισίως, το καλό… τρίτωσε, με τον Μανώλη Σιώπη να μεταβαίνει στο «Νησί» για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πώς όμως προέκυψε αυτή η κίνηση; Πριν από μερικές ημέρες, ο Μανώλης Σιώπης έμεινε ελεύθερος από την Τράμπζονσπορ. Πλήρωσε για να κερδίσει την ελευθερία του, δίνοντας στην ομάδα 242.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσει να αποχωρήσει και να διακόψει τη συνεργασία του μαζί της.

Ευθύς αμέσως, προέκυψε το ενδιαφέρον της Κάρντιφ. Ο Έλληνας διεθνής προφανώς και θα ήταν θετικός στο εν λόγω ενδεχόμενο, αλλά ο Ερόλ Μπουλούτ είχε φροντίσει να διαψεύσει πως υπάρχει συμφωνία. Ρωτήθηκε περί της μεταγραφής του Σιώπη στην Ουαλία και απάντησε πως τα ίδια διαβάζει και αυτός. Μία ημέρα μετά, ο Έλληνας αμυντικός μέσος ανακοινώθηκε από την Κάρντιφ.

Όσο για την αντίδραση των φίλων του club, με την έλευση του Μανώλη Σιώπη; Θεωρούν πως αποτελεί ακριβώς εκείνο το κομμάτι που έλειπε από το παζλ τους. Ένας γρήγορος παίκτης στο κέντρο, συνεπέστατος ανασταλτικά, με ευχέρεια σε τελική προσπάθεια εκτός περιοχής και με καλή αντίληψη. Πράγματα δηλαδή που λείπουν από την Κάρντιφ στην έναρξη της σεζόν.

Το όνομά του αποτελεί σημείο αναφοράς στο Twitter των φίλων της και άπαντες αναρτούν βίντεό του από το πέρασμα στην Τουρκία. Ήδη, του έχουν δώσει και ψευδώνυμο… «Έλληνα θεό», τον αποκαλούν. Για την ακρίβεια, τον… δεύτερο Έλληνα Θεό τους. Βλέπετε, ο Δημήτρης Γούτας αποτελεί ήδη ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας στην πρωτεύουσα της Ουαλίας!

Δημήτρης Μανάκος