Μπρούνο Γκιμαράες, γιατί φοράς το «39»; «Ο αριθμός… ταξί του πατέρα μου στη Βραζιλία!»

Πολλοί θα έχουν αναρωτηθεί για ποιον λόγο ο Μπρούνο Γκιμαράες έχει αποφασίσει να φορά το νούμερο «39» στη Νιούκαστλ. Και ο Βραζιλιάνος φρόντισε να δώσει μία αφοπλιστική απάντηση, αναφερόμενος στον πατέρα του και τα παιδικά του χρόνια.



 Μπρούνο Γκιμαράες, γιατί φοράς το «39»; «Ο αριθμός… ταξί του πατέρα μου στη Βραζιλία!»

Ναι, είναι προφανές. Ο Μπρούνο Γκιμαράες αποτελεί τον ηγέτη της Νιούκαστλ και έναν από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ταυτιστεί απόλυτα με την πρόσφατη επιτυχία της ομάδας, τη συμμετοχή της στον τελικό του Λιγκ Καπ και την 4η θέση που κατέλαβε πέρυσι, συνδυαστικά με την επιστροφή στο Champions League.

Άπαντες γνωρίζουμε την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά ποτέ δεν μάθαμε για ποιον λόγο αγωνίζεται με το νούμερο «39» στην πλάτη. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και ο Βραζιλιάνος δεν δίστασε να αναφερθεί στον λόγο που το επέλεξε.

Αναφέρθηκε στον πατέρα του, στο ταξί του στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και στα παιδικά του χρόνια, γνωρίζοντας πως δίχως αυτόν δεν θα τα είχε καταφέρει…

Διαβάστε την τοποθέτησή του:

«Ξέρω, είναι ένα περίεργο νούμερο για ποδοσφαιριστή. Για εμένα όμως το 39 είναι ιδιαίτερο. Όχι, είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι μαγικό. Ο αριθμός αυτός μου έδωσε τα πάντα στην ζωή μου. Με τάισε, με έντυσε, πλήρωνε τρεις ώρες μεταφορά με το λεωφορείο για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Το -039- ήταν ο αριθμός ταξί του πατέρα μου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο!»

Δημήτρης Μανάκος