Έπαιξαν όλοι… πόκερ με τον Τόνι Μπλουμ για τον Καϊσέδο, αλλά ξέχασαν πως αυτό ήταν το χόμπι του πριν την Μπράιτον!

Έχετε αντιληφθεί τι είδους συμφωνία έκλεισε η Μπράιτον με την Τσέλσι για τον Μόισες Καϊσέδο; Τι ακριβώς έκανε ο Τόνι Μπλουμ, από πού ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για τον μέσο από το Εκουαδόρ και πώς φτάσαμε στα 115 εκατομμύρια; O ισχυρός άνδρας των «γλάρων» παρέδωσε μαθήματα και κατέρριψε κάθε ρεκόρ πώλησης στην ιστορία ης Premier League!



 Έπαιξαν όλοι… πόκερ με τον Τόνι Μπλουμ για τον Καϊσέδο, αλλά ξέχασαν πως αυτό ήταν το χόμπι του πριν την Μπράιτον!

Σε ένα άλλο κείμενο του England365, πριν από μερικές ώρες, είχαμε εξηγήσει πόσο σημαντικός είναι ο Τόνι Μπλουμ για την Μπράιτον. Είναι ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την ανοικοδόμηση της ομάδας, ο άνθρωπος που την ανέβασε για πρώτη φορά στην Premier League, ο πρόεδρος που σηματοδότησε κάθε ρεκόρ σε επίπεδο πρωταθλήματος και πάνω από όλα, αυτός που την καθοδήγησε στην πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο σε ολόκληρη την ιστορία της.

Από εκεί και πέρα, όποιος πρόεδρος θέλει να μάθε με ποιον τρόπο μπορεί να πουλήσει ακριβά ένα περιουσιακό του στοιχείο, ας έρθει σε επαφή με τον Τόνι Μπλουμ. Διότι το ρεκόρ που κατέρριψε με τον Μόισες Καϊσέδο είναι απλώς εξωπραγματικό.

Η διαπραγμάτευση με την Τσέλσι ξεκίνησε στα 60 εκατομμύρια. Η Μπράιτον τα απορρίπτει. Η Τσέλσι καταθέτει και δεύτερη προσφορά, η οποία πλησιάζει τα 80 εκατομμύρια.

Ο «γλάροι» είναι αδιάλλακτοι. Ζητούν 100 και σε διαφορετική περίπτωση ξεκαθαρίζουν πως ο Καϊσέδο θα μείνει σε αυτούς. Ενσωματώνεται στην αποστολή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, παίζει κανονικά και βραβεύεται ως ο κορυφαίος της περσινής σεζόν τους.

Η Τσέλσι «παγώνει» προς το παρόν το ενδιαφέρον της και η Λίβερπουλ κάνει την εμφάνισή της. Προειδοποιεί την Μπράιτον να περιμένει και οι «γλάροι» της ζητούν εντός 48 ωρών να καταθέσει όποια πρόταση έχει για τον Καϊσέδο.

Αυτή είναι γεγονός σύντομα, ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια, φτάνει τα 111 και η Μπράιτον την αποδέχεται. Γνωρίζει όμως ο Τόνι Μπλουμ στο πίσω μέρος του μυαλού του πως πιθανότατα η Τσέλσι του Μποέλι θα «χτυπήσει» και πάλι.

Οι Λονδρέζοι έρχονται ξανά με πρόταση 115 εκατομμυρίων. Δεν έχει πλέον λόγο να αρνηθεί η Μπράιτον, αλλά ζητά εντός της συμφωνίας να συμπεριληφθεί και ποσοστό μεταπώλησης. Η Τσέλσι δεν μπορεί παρά να το αποδεχθεί. Και κάπως έτσι, το «σκληρότερο» πόκερ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, αισίως λαμβάνει τέλος.

Ο Τόνι Μπλουμ είναι ο νικητής. Η Μπράιτον κερδίζει και «σπάει» το ρεκόρ βρετανικής πώλησης στην εποχή της Premier League. Πάρτε μαθήματα. Ποιος άλλος άλλωστε θα έβγαλε 394 εκατομμύρια σε πωλήσεις τριετίας, αλλά δεν θα επηρεαζόταν διόλου αγωνιστικά;

Δημήτρης Μανάκος