Το καλύτερο deal του κόσμου: Η Άρσεναλ πήρε χρήματα από τη μεταγραφή του Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου!

Μοιάζει απίθανο αλλά είναι μία πραγματικότητα. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, η Τότεναμ δεν αποτελεί τη μοναδική ομάδα του Λονδίνου, που είχε κέρδος από τη μεταγραφή του Χάρι Κέιν στο Βόρειο Λονδίνο. Είναι και η… Άρσεναλ!



Το καλύτερο deal του κόσμου: Η Άρσεναλ πήρε χρήματα από τη μεταγραφή του Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου!

Παρελθόν από την Τότεναμ αποτελεί και επίσημα, εδώ και ένα τριήμερο, ο Χάρι Κέιν, ο οποίος επέλεξε εν τέλει να αναζητήσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, να αφήσει την Premier League και να μεταβεί στη Bundesliga, για να φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.

Πρόκειται για ένα deal που απέφερε στους Λονδρέζους περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, όμως στο τέλος της ημέρας, κάτι τέτοιο φάνταζε αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν όμως, έγκειται στο γεγονός πως και η Άρσεναλ βγήκε κερδισμένη από τη μεταγραφή του Χάρι Κέιν στη Γερμανία.

Για ποιον λόγο; Διότι σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, όταν ο Κέιν βρισκόταν στις ακαδημίες της, οι «κανονιέρηδες» φρόντισαν να του βάλουν ρήτρα μεταγραφής για το μέλλον, σε περίπτωση που αναχωρήσει εκτός Αγγλίας.

Αυτή φυσικά είχε ισχύει ακόμη, με την Άρσεναλ να παίρνει το 5% από τη μεταγραφή του Άγγλου στην Μπάγερν, σε ένα ποσό που ανέρχεται κοντά στα έξι εκατομμύρια, σε περίπτωση που ο Κέιν βάλει «τικ», σε όλους τους στόχους που έχουν οριστεί με την Μπάγερν Μονάχου.

Δημήτρης Μανάκος