Την τελευταία φορά που είχαμε νικητή σε Τσέλσι – Λίβερπουλ στο ενενηντάλεπτο, ο Καϊσέδο δεν είχε παίξει στην Premier League!

Μοιάζει εντυπωσιακό; Ναι, είναι. Ο Μόισες Καϊσέδο αποτελεί τον βασικότερο στόχο και της Τσέλσι και της Λίβερπουλ, σε ολόκληρη τη μεταγραφική περίοδο. Αγωνίζεται στην Premier League την τελευταία διετία. Σε όλο αυτό το διάστημα, καμία εκ των δύο υποψήφιων επόμενων ομάδων του, έχε κερδίσει σε ενενηντάλεπτο την αντίπαλό της!



Την τελευταία φορά που είχαμε νικητή σε Τσέλσι – Λίβερπουλ στο ενενηντάλεπτο, ο Καϊσέδο δεν είχε παίξει στην Premier League!

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να κοιτάξουμε έδρα ή διοργάνωση. Δεν μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση αν η Τσέλσι υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ ή αν οι «κόκκινοι» έπαιζαν στο «σπίτι» τους απέναντι στους Λονδρέζους.

Δεν μας ενδιαφέρει επίσης η διοργάνωση για την οποία αναμετρήθηκαν, καθώς στα τελευταία τους επτά παιχνίδια, οι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες για την Premier League, το Λιγκ Καπ και το FA Cup.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεστε πως αναφερόμαστε απλώς στα αποτελέσματα που έχουν προκύψει μεταξύ τους. Επτά διαδοχικές ισοπαλίες σε ενενηντάλεπτο και δύο νίκες της Λίβερπουλ στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», με τη μία φυσικά να προέρχεται από το αριστερό πόδι του Κώστα Τσιμίκα και να σηματοδοτεί το πρώτο FA Cup της ομάδας του μετά από 16 χρόνια.

Μπορεί λοιπόν στην πρεμιέρα της φετινής Premier League, Τσέλσι και Λίβερπουλ να σκόραραν, για πρώτη φορά μετά από 453 αγωνιστικά λεπτά, όμως αυτό δεν «ακυρώνει» σε τίποτα μία ακόμη φορά που σε μεταξύ τους παιχνίδι δεν είχαμε νικητή.

Πότε ήταν η τελευταία περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε; Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στον Μάρτιο του 2021. Τότε που η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα από το «Άνφιλντ», χάρη σε ένα γκολ του Μέισον Μάουντ.

Από τότε, έχουν αλλάξει πολλά σε επίπεδο Premier League, αλλά στρέφουμε την προσοχή μας στον Μόισες Καϊσέδο. Στο απόλυτο σήριαλ του καλοκαιριού, με την Τσέλσι να φαίνεται πως βρίσκεται πιο κοντά στην απόκτησή του, και τη Λίβερπουλ να μην τον κάνει δικό της, παρότι κατέθεσε «ιστορική» πρόταση 111 εκατομμυρίων, για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Όταν λοιπόν οι «μπλε» επικρατούσαν στο «Άνφιλντ» της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, ο Καϊσέδο δεν είχε καν παίξει στην Premier League. Είχε πάρει μεταγραφή στην Μπράιτον από την Ιντιεπεντιέντε, αλλά δεν είχε κάνει συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Πλέον, μετρά 45 ματς με την Μπράιτον, δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αποτέλεσε βασικό «εργαλείο» του Ντε Τζέρμπι στην ευρωπαϊκή έξοδο της Μπράιτον, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της και έχει απασχολήσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, αλλά καμία εκ των Τσέλσι ή Λίβερπουλ, δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη από τότε!

Δημήτρης Μανάκος