Από τον Λάβια στον Καϊσέδο: Η αλλαγή πλεύσης της Λίβερπουλ, η προσφορά - ρεκόρ και το ιστορικό deal!

Έναν παίκτη που η Τσέλσι κυνηγούσε όλο το καλοκαίρι, η Λίβερπουλ τον κάνει δικό της μέσα σε ελάχιστες ώρες. Και αυτό, δίχως καν να τον έχει υπόψιν της όλο το προηγούμενο διάστημα. Τι συνέβη με Λάβια και πως κατάφεραν οι "κόκκινοι" να δώσουν τα χέρια με την Μπράιτον έναντι ποσού ρεκόρ για τον χαφ από το Εκουαδόρ.  



Από τον Λάβια στον Καϊσέδο: Η αλλαγή πλεύσης της Λίβερπουλ, η προσφορά - ρεκόρ και το ιστορικό deal!

Η Λίβερπουλ κατέθεσε την καλύτερη προσφορά που έχει υπάρξει ποτέ στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου με τα 110 εκατομμύρια λίρες προς την Μπράιτον, η οποία ασφαλώς αποδέχθηκε την πρόταση για να παραχωρήσει τον Καϊσέδο. 

Ο ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί στην πόρτα της εξόδου και στο πρόσφατο παρελθόν, είχε παραμείνει στους "γλάρους", όμως, αυτή τη φορά το ποσό ήταν τέτοιο που η ομάδα του ασφαλώς έκρινε ότι έπρεπε να παραχωρηθεί και να... γεμίσουν τα ταμεία. 

Η Λίβερπουλ μέσα σε ελάχιστες ώρες, άφησε τον Ρομέο Λάβια που περίμενε πως και πως την έκβαση της υπόθεσής του. Άλλαξε πλεύση η ομάδα του Κλοπ. Και έναν ποδοσφαιριστή που η Τσέλσι είχε κάνει βασικό της μεταγραφικό στόχο, το κλαμπ του λιμανιού τον απέκτησε εν... μια νυκτί. Κυριολεκτικά! Χαράματα η Μπράιτον δέχθηκε την πρόταση και είπε το "ναι". 

Οι "κόκκινοι" φαίνεται ότι αποφάσισαν πως αντί για τον πολλά υποσχόμενο, αλλά νεαρό και ίσως όχι τόσο έμπειρο για να κάνει τη διαφορά, Ρομέο Λάβια, έπρεπε να κινηθούν για έναν αρκετά πιο "ψημένο" ποδοσφαιριστή με εμπειρία από ομάδα πρώτης 8άδας. Και με όσα έκανε την περασμένη σεζόν η Μπράιτον, ο Καϊσέδο φάνηκε να... κλείνει το μάτι στη Λίβερπουλ. 

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δέχθηκε να παίξει το παιχνίδι των 'γλάρων" και να δώσει και παραπάνω από αυτά που αξίωνε η ομάδα του παίκτη! Τα 110 εκατομμύρια λίρες είναι ποσό - ρεκόρ από αγγλική ομάδα, με την Μπράιτον να έχει διαμηνύσει από πολύ νωρίς το καλοκαίρι πως εφόσον ο Ράις άξιζε 100 εκατομμύρια, τόσα θα ζητούσε κι εκείνη για τον 21χρονο μέσο από το Εκουαδόρ.

Και κάπως έτσι οι "μπλε" του Λονδίνου είπαν να προσπεράσουν την Λίβερπουλ στην προσφορά για τον Λάβια και οι Πρωταθλητές του 2020 απάντησαν με την ακριβότερη μεταγραφή στα αγγλικά χρονικά!

Ίσως και εντός της Παρασκευής ο Καϊσέδο να περάσει από τα ιατρικά τεστ και να υπογράψει το συμβόλαιό του και ενδεχομένως να βρεθεί στο "Στάμφορντ Μπριτζ" την Κυριακή για το μεγάλο ντέρμπι της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ! Η νυν ομάδα του απέναντι στην... παρ' ολίγον ομάδα του. 

Μόνο το ποδόσφαιρο τα κάνει κάνει τέτοια...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης