Όπως το ’99: Το Μάντσεστερ πανηγυρίζει τρεμπλ και η Άρσεναλ το «προσγειώνει» στην πραγματικότητα! (vid)

Η ιστορία επαναλήφθηκε. Έδρα της η ίδια πόλη. Επίτευγμα το ίδιο. Αντίπαλος ακριβώς ο ίδιος. Νικήτρια; Ξανά η Άρσεναλ. Όπως το 1999, έτσι και το 2023, οι «κανονιέρηδες» παίρνουν το Community Shield από την ομάδα που κατέκτησε το τρεμπλ, λίγους μήνες νωρίτερα!



Όπως το ’99: Το Μάντσεστερ πανηγυρίζει τρεμπλ και η Άρσεναλ το «προσγειώνει» στην πραγματικότητα! (vid)

Το 17ο Community Shield στην ιστορία της κατέκτησε η Άρσεναλ, η οποία στο «επίσημο – φιλικό» του Wembley κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε στα πέναλτι με 4-1, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, το οποίο διαμόρφωσε ο Τροσάρ σε «νεκρό χρόνο».

Το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» και εκεί, ο Άαρον Ράμσντεϊλ αποφάσισε πως μπορεί να… αποκρούει πέναλτι, πράγμα που στη μέχρι τώρα θητεία του στο Βόρειο Λονδίνο, δεν είχε αποδείξει σε μεγάλο βαθμό. Οι «κανονιέρηδες» δεν αστόχησαν σε κάποιο, οι «πολίτες» σε δύο και το πολύ μεγάλο, νικηφόρο σερί των «γαλάζιων» απέναντι στην Άρσεναλ, επιτέλους έλαβε τέλος.

Κάπου το έχουμε… δει ξανά όμως αυτό. Μία ομάδα να κατακτά το τρεμπλ, να παίζει το Community Shield με την Άρσεναλ και να είναι η ηττημένη της βραδιάς. Πέρασαν 24 χρόνια από τότε. Από το πρώτο και μοναδικό μέχρι πέρυσι, τρεμπλ, στην ιστορία της Premier League.

Ο λόγος φυσικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Την εκπληκτική ομάδα του 1999, που πήρε τα πάντα, κατέκτησε το Champions League, αλλά όταν επέστρεψε στο «Νησί», είδε τους Λονδρέζους του Αρσέν Βενγκέρ να την… προσγειώνουν στην πραγματικότητα.

Νίκη με 2-1 για την Άρσεναλ, πρωταγωνιστής ο Κανού για τους νικητές, έχοντας ισοφαρίσει με πέναλτι στο 67ο λεπτό το γκολ του Ντουάιτ Γιορκ, για να έρθει ο Ρέι Παρλούρ για τους Λονδρέζους και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Κάπως έτσι συνέβη και εν έτει 2023. Προηγήθηκαν οι «πολίτες» και το σκορ ανατράπηκε. Η Άρσεναλ το ξαναέκανε. Και πάλι απέναντι σε ομάδα του Μάντσεστερ. Και πάλι κόντρα στον σύλλογο που μία σεζόν νωρίτερα τα πήρε όλα. Είναι μάλλον… γραφτό του Μάντσεστερ, να χρειάζεται ένα ματς στο Wembley και ένα Community Shield, για να επιστρέψει στην πραγματικότητα!

Δημήτρης Μανάκος