Community Shield: Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη «κόντρα» της χρονιάς

Η σεζόν 2023-24 έκανε σέντρα από το βράδυ της Παρασκευής για το Νησί και σήμερα (6/8, 18:00) καταφθάνει ο τελικός του Community Shield. Για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, βρίσκονται αντιμέτωπες Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, «ανοίγοντας» ουσιαστικά την αυλαία της νέας σεζόν στο τοπ επίπεδο, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.  



Community Shield: Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη «κόντρα» της χρονιάς

Για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, οι προσθήκες των Ράις, Χάβερτς και Τίμπερ, σίγουρα προσθέτουν ποιότητα αλλά και βάθος στο ρόστερ. Την ίδια ώρα, ο Πεπ διατήρησε τον βασικό κορμό του και αντικατέστησε άμεσα τον αρχηγό του, Ιλκάι Γκουντογάν, με την απόκτηση του Ματέο Κόβασιτς, από την Τσέλσι και ο Γιόσκο Γκβάρντιολ ήρθε να προστεθεί στην ήδη πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας.

Στο αγωνιστικό, εκατέρωθεν υπάρχουν προβλήματα. Από τη μία η Άρσεναλ δεν θα υπολογίζει τον Γκαμπριέλ Ζεσούς για τις επόμενες εβδομάδες καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και πραγματοποίησε μικροεπέμβαση. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο» ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δείχνει απόλυτα έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στα ματς με τους «κανονιέρηδες», κόντρα στους οποίους έχει 6 γκολ και 2 ασίστ σε 8 παιχνίδια.

Όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου θα είναι στραμμένα στη πρώτη μεγάλη «μάχη» της χρονιάς. Επιπλέον ενδιαφέρον θα υπάρχει και για το τι νέο θα δοκιμάσουν οι δύο προπονητές, ειδικά από τη μεριά του Πεπ που στα περσινά «μεγάλα» παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και αυτά με την Άρσεναλ, ο Ισπανός τεχνικός «έδινε» την κατοχή στον αντίπαλο.

Γιάννης Νικολόπουλος