Η Championship ξεκινά με γκολ Άγγλου, για πρώτη φορά μετά από… 1500 ημέρες! (vid)

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που Άγγλος ποδοσφαιριστής σημείωσε το πρώτο γκολ στην εκάστοτε σεζόν της Championship. Και επιτέλους, ο Νέιθαν Τέλα της Σαουθάμπτον, «έσπασε» την παράδοση και έδωσε προβάδισμα στους «αγίους».



Η Championship ξεκινά με γκολ Άγγλου, για πρώτη φορά μετά από… 1500 ημέρες! (vid)

Τι και αν συζητάμε για ένα πρωτάθλημα που κατά βάση χαρακτηρίζεται από τους Άγγλους ποδοσφαιριστές που το απαρτίζουν; Τι και αν η Championship συνηθίζει στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, να προσφέρει γκολ και θέαμα;

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, είχαμε να δούμε Άγγλο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στην εκάστοτε σεζόν της 2ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, από το καλοκαίρι του 2019.

Τότε, στην αναμέτρηση της Λούτον με τη Μίντλσεσμπρο και το τελικό 3-3, ο Άσλεϊ Φλέτσερ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Έκτοτε, μεσολάβησαν τρεις σεζόν και… 1463 ημέρες, στις οποίες είτε Δανός, είτε Ολλανδός, είτε διεθνής με τη Βόρεια Ιρλανδία, έμελλε να κάνει… ποδαρικό στην Championship.

Πλέον όμως, η παράδοση «έσπασε» και αυτό οφείλεται στον Νέιθαν Τέλα της Σαουθάμπτον. Αυτός έβαλε μπροστά στο σκορ τους «αγίους» και αυτός γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής τους που σκοράρει στην Championship, μετά από 19 χρόνια!

Ποιοι ήταν οι τρεις ποδοσφαιριστές όμως, που άνοιξαν λογαριασμό στο πρωτάθλημα, στις σεζόν που μεσολάβησαν;

(2022-23) Χάντερσφιλντ – Μπέρνλι 0-1 (Ίαν Μάτσεν, από την Ολλανδία)

(2021-22) Μπόρνμουθ – Γουέστ Μπρομ 2-2 (Εμιλιάνο Μαρκόντες, από τη Δανία)

(2020-21) Γουότφορντ – Μίντλεσμπρο 1-0 (Κρεγκ Κάθκαρτ, από τη Βόρεια Ιρλανδία)

Δημήτρης Μανάκος