Οι 5+1 στιγμές του Χέντερσον στη Λίβερπουλ που τον καθιστούν… αναντικατάστατο

Μετά από 12 χρόνια, ο Τζόρνταν Χέντερσον αποχωρεί από την Λίβερπουλ και το England365 αναζήτησε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στους «κόκκινους», που αναδεικνύουν το πόσο δύσκολο θα είναι να αντικατασταθεί ο captain…  



Οι 5+1 στιγμές του Χέντερσον στη Λίβερπουλ που τον καθιστούν… αναντικατάστατο

Ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει διανύσει σχεδόν όλη την καριέρα του στη Λίβερπουλ και αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο επιτυχημένους αρχηγούς στην ιστορία της. Μολονότι το γεγονός ότι φεύγει για τη Σαουδική Αραβία αφήνει μία πικρή… γεύση στους οπαδούς της ομάδας, κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο.

Το «όχι» στη Φούλαμ και τον… Ρότζερς

Μόλις έναν χρόνο αφότου βρέθηκε στη Λίβερπουλ, ο Μπρένταν Ρότζερς ήθελε να τον παραχωρήσει στη Φούλαμ, καθώς δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του. Ο Χέντερσον απέρριψε την πρόταση των «κότατζερς» και είπε στον προπονητή του ότι θα παραμείνει για να διεκδικήσει την θέση του, με τον ίδιο να αναφέρει χρόνια αργότερα: «Θα έκανα τα πάντα για να είμαι σε αυτήν την ομάδα και απέδειξα ότι έκαναν λάθος».

 

Η παραλαβή της «σκυτάλης» από τον Τζέραρντ

Η αποφασιστικότητα του και το πώς κέρδισε φανέλα βασικού, έπεισε τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό πως πρέπει να είναι ο διάδοχος του Τζέραρντ ως αρχηγός. Στα 25 του χρόνια τότε, φόρεσε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και καθοδήγησε την ομάδα της καρδιάς του σε αμέτρητες επιτυχίες.

 

Οι ασύλληπτες «γκολάρες» με Σίτι και Τσέλσι

Τα απίστευτα γκολ που πέτυχε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι αποτελούσαν την… εξαίρεση και όχι τον κανόνα, αλλά σίγουρα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές στιγμές του. Αμφότερα έχουν έρθει σε στιγμές που η μπάλα «έκαιγε» και η Λίβερπουλ χρειαζόταν την νίκη.

 

Το… πνεύμα του νικητή με τη Σαουθάμπτον

Στην αδιανόητη «μάχη» της Premier League με την Μάντσεστερ Σίτι το 2019, οι «κόκκινοι» έχασαν στον πόντο (98-97). Στη διαδρομή και πιο συγκεκριμένα στο εκτός έδρας ματς με την Σαουθάμπτον, ενώ το σκορ ήταν στην ισοπαλία (1-1), ο Χέντερσον πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν συγκλονιστικός, πετυχαίνοντας ένα γκολ και μία ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες είχε για τον τίτλο.

 

Never Give Up

Η αφοσίωσή του αντικατοπτρίζεται από την εμφάνιση του στον ημιτελικό του Champions League την ίδια σεζόν απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η Λίβερπουλ αναζητούσε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν συμβεί ποτέ και τα κατάφερε, με τον Χέντερσον να καταπολεμά τον πόνο που βίωνε καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. «Χτύπησα στο γόνατο. Ήταν ‘’νεκρό’’, αλλά τα έδωσα όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κατέρρευσε με το σφύριγμα της λήξης.

 

Το τέλος των 30 χρόνων… ξηρασίας

Στην σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του ενδεχομένως, έληξε τα 30 χρόνια αναμονής των «ρεντς» για την Premier League. Σε μία σεζόν όπου πήραν 32 νίκες σε 38 παιχνίδια και συνέλεξαν 99 βαθμούς, ο Χέντερσον ήταν καθοριστικός και αναδείχθηκε ο ποδοσφαiριστής της χρονιάς από τους δημοσιογράφους. Σήκωσε πρώτος το τρόπαιο και «χάραξε» το όνομα του με… χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας της Λίβερπουλ.

 

Χρήστος Σκούρας