Τρία φιλικά, 18 γκολ: Η Premier League σκοράρει στο «Summer Series» ανά… 15 λεπτά! (vids)

Να είναι άραγε ευχαριστημένοι οι Αμερικάνοι με όσα έχουν παρακολουθήσει από τις ομάδες της Premier League στις τρεις φιλικές, μεταξύ τους αναμετρήσεις; «Ξεκάθαρα» είναι η απάντηση. Έχουν δει… 18 γκολ σε 270 αγωνιστικά λεπτά. Είναι εντυπωσιακό…



Τρία φιλικά, 18 γκολ: Η Premier League σκοράρει στο «Summer Series» ανά… 15 λεπτά! (vids)

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως εξελίσσονται για τους φίλους του ποδοσφαίρου της Αμερικής τα φιλικά των ομάδων της Premier League, με τρία «τεστ» προετοιμασίας να έχουν λάβει χώρα, αλλά τους συλλόγους της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, να τα αντιμετωπίζουν ως επίσημα.

Αυτό άλλωστε γίνεται αντιληπτό από τη διακύμανση του σκορ και τα μεγάλα σε έκταση αποτελέσματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με την αρχή να λαμβάνει χώρα στο φιλικό της Τσέλσι με τη Μπράιτον.

Προβάδισμα για τους «γλάρους», ανατροπή από τους Λονδρέζους, με πρωταγωνιστές τον Τζάκσον και τον Μούντρικ και τελικό αποτέλεσμα το 4-3 υπέρ της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

 

Ακολούθησε η νίκη της Φούλαμ επί της Μπρέντφορντ με 3-2, σε ένα ακόμη ιδιαίτερα ψυχαγωγικό παιχνίδι, για να φτάσουμε στο επικό… 3-3 της Νιούκαστλ με την Άστον Βίλα, με έξι γκολ σε 55 λεπτά.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι προηγήθηκε με τον Γουότκινς και τον Μπουεντία, με τον δεύτερο να καταγράφει και την ασίστ στο γκολ του πρώτου, αλλά οι «καρακάξες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.

Ο Άντερσον μείωσε και ο Ίσακ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με την έναρξη της επανάληψης να αποτελεί… καθρέφτη του πρώτου 45λεπτου. Γκολ ο Μπουεντία για το 3-2, ισοφάριση στο 55’ από τον Γουίλσον και «Χ» στην πρώτη συνάντηση των Χάου και Έμερι, με φόντο τη νέα σεζόν.

Αγωνίστηκε κανονικά ο Τονάλι, πέρασε ως αλλαγή ο Χάρβεϊ Μπαρνς για τη Νιούκαστλ, ενώ Πάου Τόρες και Τίλεμανς μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο για τους «βίλανς».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως σε 270 αγωνιστικά λεπτά, οι ομάδες της Premier League έχουν σκοράρει… 18 φορές. Πρακτικά λοιπόν, ανά ένα τέταρτο έχουμε γκολ! Είναι εντυπωσιακό…

Δημήτρης Μανάκος