Από τον Σαλάχ και τον Ντε Μπρόινε στον Ράις: Τα «διαμάντια» της Τσέλσι αποδείχθηκαν… άθραυστα

Ακόμη και υπό εξαιρετική πίεση, μερικά «διαμάντια» της Τσέλσι κατάφεραν να αντέξουν τον τίτλο του «ανεπαρκή», δεν λύγισαν και σημείωσαν επιτυχίες αλλού στην καριέρα τους.  



Από τον Σαλάχ και τον Ντε Μπρόινε στον Ράις: Τα «διαμάντια» της Τσέλσι αποδείχθηκαν… άθραυστα

Ο Ντέκλαν Ράις αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ενός σπουδαίου παίκτη που η Τσέλσι έχασε μέσα από τα… χέρια της. Οι «μπλε» τον είχαν απορρίψει όταν ήταν στις ακαδημίες τους, καθώς δεν είχαν πειστεί από τα οκτώ χρόνια παραμονής του εκεί.

Πρόκειται για άλλη μία «ήττα» τους, έχοντας αποδεσμεύσει στο παρελθόν πολλά γνωστά ονόματα, τα οποία δεν «λύγισαν» υπό την σκιά της «αποτυχίας» και φρόντισαν να αναδείξουν κάπου αλλού την ποιότητα τους.

 

Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν για δύο χρόνια στη Τσέλσι (2013-2015), ωστόσο δεν θεωρήθηκε αρκετά καλός και αποχώρησε από τον σύλλογο. Μετά από θητείες σε Φιορεντίνα και Ρόμα, τον απέκτησε η Λίβερπουλ και εκεί εμφάνισε τον… πραγματικό εαυτό του. Είναι στους 15 κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Premier League και του Champions League και έχει κατακτήσει τα πάντα με τους «κόκκινους».

 

Τζαμάλ Μουσιάλα

Πρόκειται για ένα από τα πιο λαμπρά «αστέρια» που έχει να επιδείξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η επιλογή των «μπλε» να τον διώξουν, μετά από οκτώ χρόνια παραμονής στον σύλλογο (2011-2019), παραμένει ένα... μυστήριο. Ο Μουσιάλα σε πολύ νεαρή ηλικία έχει καθιερωθεί στην Μπάγερν Μονάχου και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς της παίκτες την περασμένη σεζόν, πετυχαίνοντας και το γκολ που χάρισε το πρωτάθλημα στους Βαυαρούς.

 

Κέβιν Ντε Μπρόινε

Όπως και ο Σαλάχ, έτσι και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν κάποτε κάτοικος Λονδίνου για δύο χρόνια (2012-2014). Τα προσόντα του, όμως, δεν εκτιμήθηκαν και πραγματοποίησε μόλις τρεις συμμετοχές με τη φανέλα της Τσέλσι. Αγωνίστηκε δανεικός τον πρώτο χρόνο στη Βέρντερ Βρέμης, προτού εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ. Η Μάντσεστερ Σίτι επένδυσε 75 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και να τον επαναφέρει στο Νησί, με 14 τρόπαια που έχουν πανηγυρίσει παρέα ν' αποδεικνύουν πως η επιλογή ήταν άριστη.

 

Νέιθαν Άκε

Συμπαίκτης του KdB στους «πολίτες» είναι ο Νέιθαν Άκε, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια στη Τσέλσι, δίχως να πάρει επαρκείς ευκαιρίες για να δείξει τι είναι ικανός να κάνει. Έπειτα από επτά συμμετοχές και τρεις δανεισμούς πήγε στην Μπόρνμουθ και η καλή του παρουσία εκεί τον τοποθέτησε στο «ραντάρ» του Πεπ Γκουαρδιόλα. Εκείνος πίστεψε στον Ολλανδό, είδε τις δυνατότητες του και τον εξέλιξε ως παίκτη, δίνοντας του θέση βασικού και στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ.

 

Χρήστος Σκούρας