Streets will never forget: Το γκολ-καριέρας του Μπέγκοβιτς πριν 4000 ημέρες και η μεταγραφή στην ΚΠΡ στα 36! (vid)

Ο Μπέγκοβιτς, δέκα χρόνια και σχεδόν 4.000 ημέρες μετά το... μοναδικό (προφανώς) γκολ του κόντρα στη Σαουθάμπτον του Ποτσετίνο, υπογράφει στην ΚΠΡ συνεχίζοντας… ακάθεκτος τη μακρά πορεία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.     



Streets will never forget: Το γκολ-καριέρας του Μπέγκοβιτς πριν 4000 ημέρες και η μεταγραφή στην ΚΠΡ στα 36! (vid)

Ήταν 13 Νοεμβρίου του 2013 και η Στόουκ υποδεχόταν τη Σαουθάμπτον του νυν προπονητή της Τσέλσι, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, στο Britannia Stadium. Οι θεατές αυτής της αναμέτρησης έγιναν μάρτυρες ενός από τα πιο ασυνήθιστα γκολ στην Premier League με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Ασμίρ Μπέγκοβιτς. 

Ο γκολκίπερ της Στόουκ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αιφνιδίασε με μακρινό βολέ τον αντίπαλο πορτιέρε στέλνοντας απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα. Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε με ισοπαλία (1-1), αλλά ο τρόπος που ο Βόσνιος άνοιξε το σκορ φυσικά και ήταν απόλυτο highlight, όχι μόνο του συγκεκριμένου ματς αλλά και της καριέρας του.

Από την ημέρα εκείνη, έχουν περάσει δέκα χρόνια. Ο Μπέγκοβιτς μέσα στο διάστημα αυτό, συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο, αποφασίζοντας πρόσφατα να συνεχίσει την καριέρα του στην ΚΠΡ. 

Σύμφωνα με το Fabrizio Romano και η «νεοφώτιστη» της Premier League, Λούτον, είχε μπει στο παιχνίδι της απόκτησής του. Τελικά η ομάδα του Μίχαελ Μπιλ ήταν αυτή που κατάφερε να τον αποκτήσει με συμβόλαιο έως τον επόμενο Ιούνιο.  

Στα 36 του χρόνια, έχοντας διαγράψει ήδη μία τεράστια πορεία στο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να υπερασπιστεί την εστία της 9ης αγγλικής ομάδας της καριέρας του με την οποία ωστόσο έχει… γνωριστεί καλά. 

Επτά φορές αγωνίστηκε κόντρα στη ΚΠΡ έως τώρα. Από αυτές, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του τρεις ενώ έχει δεχθεί επτά τέρματα.  

Είναι τρελό να αναλογιστεί κανείς πως από εκείνη την 13η Νοεμβρίου έχουν περάσει σχεδόν 4.000 ημέρες (3.539) και 116 μήνες! Παρά το τεράστιο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το γκολ του Μπέγκοβιτς έως σήμερα, ο ίδιος δεν είχε σκέψη να σταματήσει, όταν έμεινε ελεύθερος από τη Έβερτον.

Ο 36χρονος Βόσνιος θα συνεχίσει να γράφει την ιστορία του στην Τσάμπιονσιπ και ποιος ξέρει, μια δεκαετία μετά από εκείνο το βολέ που έμεινε στην ιστορία, ίσως καταφέρει να διπλασιάσει και τα γκολ του.  

Βασιλική Μπαρτζιώτη