Γυναίκες και Ελπίδες της Αγγλίας στέλνουν το καλύτερο μήνυμα στους Άνδρες για το καλοκαίρι του 2024…(vids)

Τρία τρόπαια μέσα σε έναν χρόνο έχει πανηγυρίσει η Αγγλία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο κι όμως όχι από το τμήμα που θα περίμενε να το έχει καταφέρει! Οι Γυναίκες και οι Ελπίδες δίνουν την καλύτερη ώθηση και το μεγαλύτερο κίνητρο στους Άνδρες της χώρας ενόψει του Euro 2024!  



Γυναίκες και Ελπίδες της Αγγλίας στέλνουν το καλύτερο μήνυμα στους Άνδρες για το καλοκαίρι του 2024…(vids)

Στον τέταρτο τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατηγορίας κ-21, οι Ελπίδες της Αγγλίας κατάφεραν ν’ αναρριχηθούν στην κορυφή της Γηραιάς ηπείρου, το βράδυ του Σαββάτου!

Με το 1-0 επί της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό και με τον Τζέιμς Τράφορντ να γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας σε επίπεδο κ-21 που φτάνει μέχρι τέλους δίχως να δεχθεί γκολ σε ολόκληρο το τουρνουά, τα «λιοντάρια» πήραν την κούπα!

Έναν χρόνο νωρίτερα, ήταν οι Γυναίκες που κατάφεραν κάτι αντίστοιχο και το πέτυχαν στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ», με τις κοπέλες να ζουν μοναδικές στιγμές και να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα αντίστοιχα ποδοσφαιρικά τμήματα για εξέλιξη.

Με γκολ της Κλόι Κέλι στην παράταση, οι «λέαινες» έφτασαν στο 2-1 επί της Γερμανίας στον μεγάλο τελικό του Λονδίνου μπροστά σε 87.192 οπαδούς και κατέκτησαν για πρώτη φορά το Euro των γυναικών!

Οι γυναίκες της Αγγλίας κάνουν τεράστια προσπάθεια και κατακτούν στόχους σε ό,τι αφορά την αντίληψη και την εκτίμηση που υπάρχει για το ποδόσφαιρο του τμήματός τους.

Μάλιστα, οι κοπέλες της Σαρίνα Βίγκμαν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση και του πρώτου Finalissima γυναικών, όταν στις αρχές του περασμένου Απρίλη επιβλήθηκαν στα πέναλτι (1-1 κ.α., 4-2 πεν.) της Βραζιλίας!

Και κάπου εδώ έρχεται … η σειρά των Ανδρών της χώρας! Στο Μουντιάλ του 2018 «ξεπλύθηκε» η ντροπή του 2016 και το σύνολο του Σάουθγκεϊτ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Στο πρώτο Nations League της UEFA πάλι ήττα σε ημιτελικό και κατάκτηση της 3ης θέσης μετά τη νίκη επί της Ελβετίας στα πέναλτι. Ήταν οι πρώτες ενδείξεις πως τα «τρία λιοντάρια» αποκτούσαν ξανά… δυνατό βρυχηθμό.

Στο Euro 2020 που διεξήχθη με αναβολή ενός έτους λόγω του κορονοϊού, μπορεί οι εμφανίσεις στη φάση των ομίλων να μην ήταν πειστικές, όμως, ο Κέιν και η παρέα του έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό! Εκεί, με το «Γουέμπλεϊ» και ολόκληρο το έθνος να περιμένει το τρόπαιο, οι Ιταλοί έκαναν μεγάλη ζημιά και κατέκτησαν το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα πέναλτι.

Το δεύτερο Nations League εξελίχθηκε πολύ άσχημα για τους Άγγλους που υποβιβάστηκαν στην Β’ κατηγορία του θεσμού. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το εμπόδιο των Γάλλων του Μπαπέ και των υπόλοιπων «τρικολόρ» αποδείχθηκε απροσπέλαστο στα προημιτελικά, με την ομάδα του Ντεσάν να φτάνει στον τελικό και να κοντράρει την Αργεντινή, με τον Μέσι όμως να γεύεται τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό του πόθο.

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας σε επίπεδο ανδρών παραμένει με το μοναδικό τρόπαιο του Μουντιάλ του 1966. Έχει φτάσει πολύ κοντά στον τερματισμό της «ξηρασίας», έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει κάτι σπουδαίο και πλέον έχει και τα παραδείγματα των υπόλοιπων τμημάτων που κάνουν υπερβάσεις.

Μήπως μετά τις Γυναίκες το ’22 και τις Ελπίδες το ’23, γίνει η χρονιά των Ανδρών το ’24;

Κώστας Ζάλιαρης