Ξέρει τι κάνει η Μπράιτον: Άχαστη η δυάδα Μίλνερ και Λαλάνα, με νέο… σπίτι τους το «Άμεξ»!

Άχαστη δυάδα. Τζέιμς Μίλνερ και Άνταμ Λαλάνα. Και το αντίστροφο. Δύο παίκτες που δεν έχουν μάθει να χάνουν, με την τελευταία τους ήττα στα 28 τελευταία ματς που συνυπήρξαν, να λαμβάνει χώρα προ πενταετίας, στο «Ολντ Τράφορντ» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάτι παραπάνω από μία απλή… φιλία, η συνύπαρξή τους στο «Άμεξ» για τη Μπράιτον!  



Ξέρει τι κάνει η Μπράιτον: Άχαστη η δυάδα Μίλνερ και Λαλάνα, με νέο… σπίτι τους το «Άμεξ»!

Πρέπει να συνηθίσουμε τον Τζέιμς Μίλνερ με διαφορετικά χρώματα. Σαφώς και δεν αποτελεί απλή υπόθεση. Τον έχουμε συνδέσει με τη Λίβερπουλ, αποτελεί αναμφίβολα και αυτός ένα κομμάτι της «αναγέννησης» των «κόκκινων», οι οποίοι σε διάστημα μίας πενταετίας, έβαλαν ξανά τον εαυτό τους στον ποδοσφαιρικό χάρτη, κατακτώντας κάθε λογής τίτλο.

Όλοι οι κύκλοι όμως είναι για να κλείνουν, και κάπως έτσι, ο Άγγλος αποφάσισε να αφήσει τη Λίβερπουλ και να αναζητήσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε στο «Άμεξ» και υπό αυτές τις συνθήκες, η Μπράιτον του προσέφερε συμβόλαιο 1+1 ετών, πράγμα που αν τηρηθεί, ενδέχεται να τον καταστήσει τον ποδοσφαιριστή με το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία της Premier League.

Το καλό νέο για τον Μίλνερ είναι πως εκεί βρίσκει και έναν… παλιό του γνώριμο. Τον Άνταμ Λαλάνα, με τους δυο τους να έχουν συνυπάρξει τόσο στο «Άνφιλντ», όσο και με τα χρώματα της εθνικής Αγγλίας.

Συνολικά, έχουν παίξει μαζί σε 110 διαφορετικές αναμετρήσεις, γεγονός που μετουσιώνεται σε 6.349 αγωνιστικά λεπτά. Από αυτά τα 110 ματς, τα 73 έχουν λάβει χώρα σε επίπεδο Premier League, με τους δυο τους να συγκεντρώνουν κατά μέσο όρο 2.05 βαθμούς ανά ενενηντάλεπτο.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως το ρεκόρ τους είναι εξαιρετικό, με το εντυπωσιακό της υπόθεσης να λογίζεται το αήττητο σερί τους. Και αυτό διότι, Μίλνερ και Λαλάνα, έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά στα 28 τελευταία ματς που έχουν συνυπάρξει. Στα μισά από αυτά, τα οποία είναι συνεχόμενα, δεν έχασαν ποτέ, ενώ το μοναδικό «μελανό» παιχνίδι, έλαβε χώρα την σεζόν 2017-18.

Τότε που η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», στην 30η αγωνιστική της Premier League, σε μία σεζόν που λίγους μήνες μετά, ολοκληρώθηκε με τον χαμένο τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ξέρει τι κάνει η Μπράιτον. Εμπλουτίζει το ρόστερ της με ποδοσφαιριστές με τεράστιες παραστάσεις και πολύ δε περισσότερο, με μία δυάδα που δεν συμβιβάζεται με την ήττα όταν συνυπάρχει. Και οι δυο τους, είναι ξανά συμπαίκτες στο «Άμεξ»…

Δημήτρης Μανάκος