Το κλάμα του Κριστιάνο που οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ! (vid)

Στην… πρωτεύουσα της Ελλάδας, στη Λισαβώνα. Ο Κριστιάνο δακρύζει. Η Πορτογαλία δεν τα καταφέρνει ξανά. Η Ελλάδα έχει καταφέρει το απόλυτο «θαύμα». Κατακτά το EURO. Πέρασαν 19 χρόνια από τότε. Δεν θα ξεχαστούν ποτέ οι αντιδράσεις στο γκολ του Άγγελου Χαριστέα. Δεν θα μας ξεχάσει ποτέ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο…



Το κλάμα του Κριστιάνο που οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ! (vid)

Και όμως, μπορεί να μοιάζει σαν «χθες», αλλά έχουν περάσει 19 χρόνια. Δεκαεννέα χρόνια από τότε που η Εθνική Ελλάδος «έγραψε» το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για διεθνές ή συλλογικό επίπεδο.

Δεκαεννέα χρόνια από τότε που ολόκληρο το «Ντα Λουζ» ζητούσε από την Εθνική μας ένα γκολ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγαινε στο σημαιάκι του κόρνερ. Εκτελεί, ο Άγγελος Χαριστέας τους νικά όλους και το πιο «γλυκό» 1-0 σε ολόκληρη την ιστορία μας, είναι γεγονός.

Δεκαεννέα χρόνια ακριβώς από τότε που ο Ότο Ρεχάγκελ γινόταν ο πιο σπουδαίος Γερμανός στην ιστορία της χώρας μας, έχοντας βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του! Του έβγαιναν όλα, δικαιώθηκε για κάθε επιλογή του και θα μνημονεύεται για πάντα ως ο άνθρωπος που κατάφερε να «μεγαλώσει» απότομα ένα ολόκληρο έθνος.

Το ματς λήγει και η Ελλάδα κερδίζει ξανά τους Πορτογάλους μέσα στο «σπίτι» τους. Το έκανε στην πρεμιέρα, με 2-1, χάρη στα αξέχαστα γκολ των Καραγκούνη και Μπασινά (με πέναλτι), και το «θαύμα» επαναλαμβανόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τελικό.

Η Αθήνα «καίγεται», η Λισαβώνα έχει μετατραπεί σε… πρωτεύουσα της Ελλάδας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτυγχάνει στο πρώτο, κορυφαίο τουρνουά που συμμετέχει με την χώρα του. Εκείνο το κλάμα στο φινάλε, η απογοήτευση και η έκρηξη συναισθημάτων που τον χαρακτήρισε, δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ούτε από εμάς, ούτε από τον ίδιο…

 

Δημήτρης Μανάκος