Λέστερ: Η ομάδα του πρωταθλήματος διαλύθηκε, αλλά ο Βάρντι είναι ο τελευταίος… ρομαντικός!

Όλοι έφυγαν. Όλοι την άφησαν στο πέρασμα των ετών. Άλλοι έφυγαν, άλλοι σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, άλλοι αποχώρησαν ως δανεικοί, και άλλοι δεν δέχθηκαν να συνεχίσουν μαζί της στην Championship, όπως ο Αμάρτεϊ. Όλοι πλην… ενός. Του Τζέιμι Βάρντι. Του τελευταίου… ρομαντικού, που δεν θα λησμονήσει ποτέ τι πέτυχε στο «Κινγκ Πάουερ» το 2016!



 Λέστερ: Η ομάδα του πρωταθλήματος διαλύθηκε, αλλά ο Βάρντι είναι ο τελευταίος… ρομαντικός!

Πέρασαν επτά χρόνια από τότε. Επτά χρόνια από το πιο απίστευτο παραμύθι στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Από τη Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι, η οποία αψήφησε τους «νόμους» της… φυσικής και κάθε λογής πρόβλεψη και κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία της σε επίπεδο Premier League.

Ανεξαρτήτως από το αν κάποιος παρακολουθεί ή όχι το αγγλικό ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να λησμονήσει εκείνη τη σεζόν. Μία αγωνιστική περίοδο στην οποία ένας Δανός, ο Κάσπερ Σμάιχελ, ένας Τζαμαϊκανός, ο Γουές Μόργκαν, ένας Γάλλος, ο Ενγκολό Καντέ, ένας Αλγερινός, ο Ριγιάντ Μαχρέζ και ο… Τζέιμι Βάρντι, αποφάσισαν να «γράψουν» με τα πιο χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεον της Premier League.

Τους «σόκαραν» όλους. Ακόμη και τον Κλαούντιο Ρανιέρι, που ενώ οδεύαμε στις 10 τελευταίες αγωνιστικές, έκανε δηλώσεις περί παραμονής στην κατηγορία και επίτευξης του βασικού στόχου που είχε θέσει εκείνη την χρονιά το club.

Τα χρόνια πέρασαν, για να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε, και εκείνη η ομάδα των «αλεπούδων», δεν υφίσταται πλέον. Ο Σμάιχελ αποχώρησε πριν από ένα χρόνο, αρκετοί αποσύρθηκαν, ο Μπεναλουάν που πολλοί δεν θα θυμούνται πως υπήρξε μέλος της, έφτασε μέχρι και την Ελλάδα και τον Άρη, και όλοι οι πρωταγωνιστές της Λέστερ, αναχώρησαν για άλλες πολιτείες.

Ο Καντέ στην Τσέλσι, ο Ντρινκγουότερ το ίδιο, ο Μόργκαν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ο Μαχρέζ μετακινήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι. Τρεις ποδοσφαιριστές ωστόσο, παρέμειναν στην ομάδα μέχρι και την περσινή αποτυχημένη σεζόν. Τον υποβιβασμό του συλλόγου από την Premier League, ούσα η δεύτερη ομάδα από το 1992 και έπειτα, που κατακτά τον τίτλο και εν συνεχεία δεν αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, μετά τη Μπλάκμπερν του 20ου αιώνα.

Ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες; Ο Αμάρτεϊ, που αισίως έμεινε ελεύθερος, μιας και δεν θα ήθελε να αγωνιστεί στην Championship, ο Μαρκ Ολμπράιτον, που αγωνιζόταν ως δανεικός στη Γουέστ Μπρομ, έχοντας στην πλάτη του και την τιμή του να έχει σκοράρει πρώτος για τη Λέστερ στην ιστορία της στο Champions League, και ο Τζέιμι Βάρντι!

Ο τελευταίος… ρομαντικός. Ο μοναδικός που δεν την άφησε ποτέ. Ούτε με δανεισμό. Ούτε να φύγει και να ξαναγυρίσει. Ακόμη και έχοντας στα χέρια του πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, την οποία αισίως απέρριψε. Πώς να μην αγαπά η Λέστερ τον Βάρντι; Και πολύ δε περισσότερο, πώς να μην λογίζεται ως η σύγχρονη ιστορία της ομάδας, ο Άγγλος επιθετικός;

Δημήτρης Μανάκος