Αγγλία: Το επιτυχημένο τεστ, τα clean sheets και η Γερμανία

Η εθνική ομάδα κ-21 της Αγγλίας κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά του Euro u-21 με το απόλυτο στα τρία παιχνίδια του ομίλου στον οποίο βρέθηκε. Ανταποκρίθηκε τρομερά στο μεγάλο παιχνίδι με τους Γερμανούς, έδειξε ότι ήταν πανέτοιμη για την πρώτη μεγάλη πρόκληση και κατάφερε να μην κουνηθούν τα δίχτυα της επί 270’!  



Αγγλία: Το επιτυχημένο τεστ, τα clean sheets και η Γερμανία

Τα νεαρά «λιοντάρια» με τα γκολ των Άρτσερ και Έλιοτ από τα πρώτα 21 λεπτά της αναμέτρησης με τα «πάντσερ» το βράδυ της Τετάρτης, επιβεβαίωσαν πως διόλου τυχαία «καπάρωσαν» την κορυφή του ομίλου στον οποίο βρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Και μπορεί οι αναμετρήσεις με Τσεχία και Ισραήλ να ήταν τέτοιες που να μην αποτελούσαν ιδιαίτερο εμπόδιο για το αγγλικό σύνολο στην εξασφάλιση των βαθμών και της πρόκρισης, ωστόσο, το ματς με την Γερμανία είχε από μόνο του άλλη σημασία. Πιο ιδιαίτερη. Και παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι αντίπαλοι, η Αγγλία έδειξε πως ήταν πανέτοιμη.

Ξανά 2-0 τελικό σκορ, όπως και στα πρώτα παιχνίδια, απαραβίαστη εστία σε όλο τον όμιλο, αποφασιστικότητα από τα «λιοντάρια» και … η Γερμανία στην τελευταία θέση του γκρουπ και στον αποκλεισμό.

Μάλιστα, τέτοιες ώρες, πριν από δυο χρόνια, η ομάδα ανδρών της Αγγλίας πανηγύριζε τεράστια πρόκριση εις βάρος των Γερμανών στους «16» του εξ αναβολής Euro 2020.

Πλέον, το σύνολο του Λι Κάρσλεϊ αντιμετωπίζει την Κυριακή το απόγευμα τους Πορτογάλους για τα προημιτελικά και φυσικά ο στόχος είναι η διεκδίκηση του τροπαίου στη φετινή διοργάνωση που φιλοξενείται σε Ρουμανία και Γεωργία.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης