Τι σχέση έχουν ο «δικός» μας Γκουστάβο Πογέτ με τον Ινίγκο Καλντερόν που προσέλαβε η Μπράιτον;

Γεγονός είναι η πρόσληψη του Ινίγκο Καλντερόν από τη Μπράιτον, για την τεχνική ηγεσία της U-18 των «γλάρων». Τι σχέση έχει όμως η εν λόγω επιλογή της διοίκησης των Άγγλων, με τον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ;



Τι σχέση έχουν ο «δικός» μας Γκουστάβο Πογέτ με τον Ινίγκο Καλντερόν που προσέλαβε η Μπράιτον;

Με μεγάλη αισιοδοξία και τεράστια ικανοποίηση αντιμετωπίστηκε από τον κόσμο της Μπράιτον η πρόσληψη του Ινίγκο Καλντερόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας U-18, με φόντο την επόμενη σεζόν.

Είναι λογικό και επόμενο πολλοί να μην τον γνωρίζουν. Έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο εδώ και τέσσερα χρόνια, ταύτισε την καριέρα του με τους «γλάρους», ξεπερνώντας τις 200 συμμετοχές με την φανέλα τους, ενώ η επόμενη ομάδα του μετά την εξαετή θητεία του στο «Άμεξ», έλαβε χώρα στην Κύπρο, καθώς αγωνίστηκε με την Ανόρθωση.

Συζητάμε για ένα εξαιρετικό δεξί μπακ, με πολλές δυνάμεις και παράλληλα έναν επαγγελματία που αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Μπράιτον. Για τον λόγο αυτό, η επιστροφή του δεν θα μπορούσε να μην συνοδευτεί με… πανηγυρισμούς, με τον ίδιο να δηλώνει πως «γύρισε στο σπίτι του».

Από εκεί και πέρα όμως, τι σχέση μπορεί να έχει ένας Ισπανός «θρύλος» για τη Μπράιτον με την Εθνική μας ομάδα; Όχι, δεν την έχει αντιμετωπίσει με τη χώρα του, αλλά γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Γκουστάβο Πογέτ.

Μαζί του άλλωστε έχει καταγράψει 141 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπράιτον, με τους δυο τους να έχουν συνυπάρξει σε έξι διαφορετικές διοργανώσεις, όντες αμφότεροι επί αγγλικού εδάφους.

Ποιο είναι όμως το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης; Πως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής σε ολόκληρη την προπονητική καριέρα του Γκας Πογέτ, που έχει παίξει σε περισσότερες αναμετρήσεις, είναι ο Άσλεϊ Μπαρνς. Σε πέντε περισσότερες (146) έκανε την εμφάνισή του με προπονητή τον Ουρουγουανό ο νυν επιθετικός της Μπέρνλι.

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Πως από όσους έχουν αποσυρθεί, μόνο Καλντερόν έχει δουλέψει με τον Γκουστάβο Πογέτ και έχει παίξει για 140+ αναμετρήσεις υπό τις οδηγίες του. Και τώρα, είναι ξανά στο… περιβάλλον του, ακόμη και αν ο «δικός» μας προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, είναι μερικά χιλιόμετρα μακριά.

Δημήτρης Μανάκος