Ο Λουίς Ντίας το νέο «7» στη Λίβερπουλ μετά από τόσους και τόσους θρύλους

Από τον Μπίλι Λίντελ, μέχρι τον Λουίς Σουάρες και τον Τζέιμς Μίλνερ. Ο Λουίς Ντίας είναι το νέο 7άρι της Λίβερπουλ όπως ανακοινώθηκε από το κλαμπ και ο αριθμός αυτός αυτομάτως «βαραίνει» λίγο παραπάνω τον Κολομβιανό εξτρέμ!  



Ο Λουίς Ντίας το νέο «7» στη Λίβερπουλ μετά από τόσους και τόσους θρύλους

Ο Ντίας παίρνει τον αριθμό που μέχρι πρότινος φορούσε και τιμούσε δεόντως ο υπαρχηγός της Λίβερπουλ, Τζέιμς Μίλνερ, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ – ακούραστος, ασταμάτητος και… βιονικός – έχοντας μετακινηθεί στην Μπράιτον.

Το «7» έμεινε δίχως κάτοχο για μερικές μέρες και τώρα ανήκει στον Κολομβιανό σταρ των «κόκκινων», που θα πρέπει να κουβαλήσει ένα… εξτρά βάρος στους ώμους του με την επιλογή που έκανε.

Από τη δεκαετία του ’50 και τα 228 τέρματα σε 534 συμμετοχές του Μπίλι Λίντελ, ο αριθμός αυτός στη φανέλα μετακινήθηκε στον Ίαν Κάλαχαν που όμως έκανε και αλλαγές στο νούμερο που εμφανιζόταν στην πλάτη του στην τρομερή καριέρα του στο «Άνφιλντ».

Τρεις τίτλους, ένα Κύπελλο και δυο Κύπελλα UEFA πανηγύρισε ο Κέβιν Κίγκαν που επίσης υπήρξε «7άρι» των «κόκκινων» και υπηρέτησε το κλαμπ υπό τις οδηγίες των αείμνηστων, Μπιλ Σάνκλι και Μπομπ Πέισλι.

Ασφαλώς ο Κένι Νταλγκλίς που έχει τον δικό του μύθο στην κόκκινη πλευρά του λιμανιού είχε τον αριθμό αυτό στη φανέλα, με 13 έτη θητείας, 172 γκολ και 515 παιχνίδια στον σύλλογο.

Ο Πίτερ Μπίρντσλεϊ την δεκαετία του ’80 είχε το «7» και μπαίνει ανάμεσα στους αξιομνημόνευτους, έχοντας πανηγυρίσει το 17ο και το 18ο πρωτάθλημα της ομάδας.

Για τρεις σεζόν το φόρεσε ο Νάιτζελ Κλαφ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ακολούθησε ο ΜακΜάναμαν, ο Σμίτσερ φυσικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με το έπος της Πόλης το 2005 και έπειτα ο Κιούελ πήρε λίγη από τη λάμψη της φανέλας με το «7».

Ο Ρόμπι Κιν πέρασε για λίγο από το «Άνφιλντ» επιλέγοντας τον αριθμό αυτό, ενώ, το 2011 το έβαλε ο Σουάρες στη δική του φανέλα. Και όλα άλλαξαν, με τον Ουρουγουανό να κάνει πράγματα και θαύματα, να μετρά 82 τέρματα σε 133 εμφανίσεις και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ το 2012.

Μέχρι που τελικά ο Τζέιμς Μίλνερ πήρε την μεταγραφή του από την Σίτι στη Λίβερπουλ και έγινε κομμάτι των πιο σπουδαίων και γεμάτων τίτλων, χρόνων της σύγχρονης ιστορίας του κλαμπ, στην εποχή του Γιούργκεν Κλοπ.

Τώρα, σειρά του Λουίς Ντίας να δείξει ότι οι πλάτες του… θα το αντέξουν!

Κώστας Ζάλιαρης