Το απόλυτο déjà vu του Ιανουαρίου – Η Σίτι παίρνει τον Ράις και η Άρσεναλ με την Τσέλσι ζητούν τον Καϊσέδο!

Γνωστό το σενάριο. Κάπου το έχουμε ξαναδεί. Για την ακρίβεια, δεδομένα το έχουμε παρακολουθήσει και πάλι. Αν ο Ντέκλαν Ράις υπογράψει στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Ιανουάριος θα περάσει μπροστά από τα… μάτια μας, με την Άρσεναλ και την Τσέλσι να ζητούν ξανά τον Μόισες Καϊσέδο!



Το απόλυτο déjà vu του Ιανουαρίου – Η Σίτι παίρνει τον Ράις και η Άρσεναλ με την Τσέλσι ζητούν τον Καϊσέδο!

Μέχρι στιγμής τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Η Άρσεναλ είχε θέσει ως πρωταρχικό της στόχο τον Ντέκλαν Ράις για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της, την στιγμή που η Τσέλσι, αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον Μόισες Καϊσέδο για να τον κάνει δικό της.

Αμφότερα deal όμως, για διαφορετικούς λόγους δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ο Άγγλος, αρχηγός της Γουέστ Χαμ ναι μεν ήθελε να μεταβεί στο Βόρειο Λονδίνο, αλλά οι προτάσεις των «κανονιέρηδων» δεν ικανοποίησαν τη Γουέστ Χαμ. Άμεση συνέπεια; Να μπει η Μάντσεστερ Σίτι στο «παιχνίδι» και να λογίζεται ως το βασικό φαβορί για την απόκτησή του.

Από την άλλη πλευρά, ο Καϊσέδο έχει ξεκαθαρίσει στη Μπράιτον πως δεν θέλει να συνεχίσει στο «Άμεξ» και φαίνεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τους «μπλε», αναφορικά με τους όρους του συμβολαίου του. Τα ανοιχτά θέματα που προέκυψαν για την ομάδα του Τοντ Μποέλι ήταν πολλά.

Η… μισή τους ομάδα αναχωρεί για τη Σαουδική Αραβία, οι διαπραγματεύσεις με την Άρσεναλ για τον Κάι Χάβερτς διήρκεσαν πολύ, ο Θέσαρ Αθπλικουέτα φημολογείται πως θέλει να αποχωρήσει. Αρκετά δεδομένα δηλαδή ώστε η υπόθεση της μεταγραφής του Καϊσέδο να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Αν ωστόσο, ο Ράις μεταβεί στο «Έτιχαντ» για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, τότε ο Ιανουάριος θα περάσει και πάλι μπροστά από τα μάτια μας. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι η Άρσεναλ πιθανότατα θα κινηθεί για την απόκτησή του, και η Τσέλσι θα επιχειρήσει πιο άμεσα να εξασφαλίσει την υπογραφή του.

Ό,τι ακριβώς είχε συμβεί δηλαδή και πριν από μισό χρόνο, με τη Μπράιτον να έχει απορρίψει και πρόταση 70 εκατομμυρίων από τους «κανονιέρηδες» για να τον διατηρήσει στο «Άμεξ». Το απόλυτο déjà vu είναι προ των πυλών. Με μία ειδοποιό διαφορά: πως ο Καϊσέδο αυτή τη φορά θα αποχωρήσει από τους «γλάρους», με προορισμό το Λονδίνο. Αναζητάμε απλώς αν το χρώμα της νέας του ομάδας θα είναι κόκκινο ή μπλε…

Δημήτρης Μανάκος