Ρεκόρ… 150 χρόνων από τη Σκωτία και 4Χ4 με φόντο το EURO 2024!

Ούτε η βροχή, ούτε η Γεωργία θα μπορούσε να σταματήσει την εκπληκτική Σκωτία, η οποία επικράτησε με 2-0 στο «Χάμπντεν Παρκ» και «έγραψε» ιστορία, ξεκινώντας για πρώτη φορά στα 151 χρόνια ρεαλιστικής υπόστασής της με τέσσερις διαδοχικές νίκες στον εκάστοτε θεσμό.



Ρεκόρ… 150 χρόνων από τη Σκωτία και 4Χ4 με φόντο το EURO 2024!

Το γήπεδο μπορεί να θύμιζε… λίμνη, το παιχνίδι διακόπηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης για περίπου μιάμιση ώρα, αλλά τίποτα από αυτά δεν εμπόδισε τη Σκωτία να φτάσει στη νίκη με 2-0 απέναντι στη Γεωργία και να κάνει το 4/4 στον πρώτο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε η ομάδα του Στιβ Κλαρκ, με αμφότερα να λαμβάνουν χώρα στο ξεκίνημα του κάθε 45λέπτου. Ο ΜακΓκρέγκορ άνοιξε το σκορ, μεσολάβησε διακοπή… 90 λεπτών και εν συνεχεία ο ΜακΤόμινεϊ, που δεν μπορεί να σταματήσει να σκοράρει με τη χώρα του, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον, οι Σκωτσέζοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα ενός θεσμού, βρίσκονται στην κορυφή του 1ου ομίλου των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, και έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως θα δώσουν το παρών στο EURO του 2024, στη Γερμανία.

Δημήτρης Μανάκος