Φοράει το εθνόσημο και κάνει τη διαφορά ο Σάκα!

Γι’ ακόμα μια φορά αναδείχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής σε αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Και δεν ήταν απλά λόγω του χατ-τρικ απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία. Είναι κάτι που το συνηθίζει. Και που δείχνει ότι κάνει την διαφορά. Γιατί ο Σάκα δεν επέτρεψε σ’ εκείνο το χαμένο πέναλτι με τους Ιταλούς να τον κρατήσει πίσω…



Φοράει το εθνόσημο και κάνει τη διαφορά ο Σάκα!

Ο νεαρός επιθετικός της Άρσεναλ που πριν από λίγο καιρό ανανέωσε και το συμβόλαιό του με την αγαπημένη του ομάδα για τα επόμενα χρόνια, αναδείχθηκε Man of the Match μετά το 7-0 των «τριών λιονταριών» κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Σάκα παρέλαβε το απόλυτα δικαιολογημένο βραβείο του, αφού είχε πετύχει τρία τέρματα, για πρώτη φορά στην καριέρα του! Το χατ-τρικ αυτό θα το θυμάται κι ας έφτασε σε αυτό στο Μάντσεστερ κι όχι στο Λονδίνο, όπως ιδανικά θα ήθελε.

Σε 28 παιχνίδια με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας σε ανδρικό επίπεδο, ο Σάκα έχει παραλάβει την διάκριση του πολυτιμότερου του παιχνιδιού 10 φορές. Που σημαίνει ότι το ποσοστό του είναι κάτι παραπάνω από 35% των αναμετρήσεων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Η νεαρή ηλικία του, η αποδεδειγμένη ποιότητά του, το γεγονός πως έχει «ατσαλωθεί» τρομερά στην Άρσεναλ την τελευταία διετία έχοντας παραστάσεις και από στιγμές τρομερά έντονης πίεσης, έχουν διαμορφώσει ανάλογα και τον δυναμικό του χαρακτήρα.

Πολύ περισσότερο, το γεγονός πως δεν επέτρεψε να τον τραβήξει προς τα πίσω το χαμένο πέναλτι στον τελικό του εξ αναβολής Euro του 2021, αλλά και όσα ακολούθησαν με τους ανεγκέφαλους ρατσιστές που εξαπέλυσαν ντροπιαστικές λεκτικές επιθέσεις εναντίον του, μόνο καλό του έχουν κάνει.

Κώστας Ζάλιαρης