Αν ο Μίλνερ μείνει στη Μπράιτον δύο χρόνια, θα «γράψει» την απόλυτη ιστορία στην Premier League!

Γεγονός είναι η μετακίνηση του Τζέιμς Μίλνερ στη Μπράιτον, με τον τέως ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ να υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Αν αυτό τηρηθεί, τότε ο Μίλνερ θα «σπάσει» κάθε ρεκόρ συμμετοχών που υφίσταται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Premier League.



Αν ο Μίλνερ μείνει στη Μπράιτον δύο χρόνια, θα «γράψει» την απόλυτη ιστορία στην Premier League!

Ακόμη και για ένα υπόδειγμα ποδοσφαιριστή, όπως είναι ο Τζέιμς Μίλνερ, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Ο καιρός πέρασε, το σώμα του παραμένει αθλητικό, αλλά δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στο υψηλότερο επίπεδο και άμεση συνέπεια αποτελεί η μεταγραφή του στη Μπράιτον.

Οι «γλάροι» εκτιμούν απεριόριστα την εμπειρία του και την προσωπικότητα που διαθέτει και επέλεξαν αυτός να αποτελέσει την δεύτερη καλοκαιρινή τους μεταγραφή, μετά τον Ζοάο Πέδρο, γεγονός που ενδέχεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην πορεία τους στο Europa League, στο οποίο θα παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Αυτό δεν αναιρεί όμως το γεγονός πως ο Μίλνερ, ακόμη και στα 37 του, έχει σπουδαίες φιλοδοξίες. Δεν περιορίζει τους στόχους του, δεν έχει «ταβάνι» και γνωρίζει πως η απόλυτη δικαίωση βρίσκεται… 33 βήματα μακριά.

Τόσα απέχει από τις 652 εμφανίσεις του Γκάρεθ Μπάρι στην Premier League, με τον Άγγλο να βρίσκεται φυσικά στην κορυφή της σχετικής λίστας και τον Ράιαν Γκιγκς να ακολουθεί με 20 λιγότερες.

Πρακτικά λοιπόν, αν ο Μίλνερ τηρήσει το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε στη Μπράιτον (1+1 έτη), τότε θα συζητάμε για τον απόλυτο recordman του «Νησιού». Χρειάζεται άλλωστε 16 συμμετοχές ανά σεζόν. Πληροφοριακά, πέρυσι έπαιξε σε 31 ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος και η μοναδική φορά που «έπεσε» κάτω από τις 20 συνολικά στην καριέρα του, στην πρώτη κατηγορία, έλαβε χώρα το 2003!

Δημήτρης Μανάκος