Ο Ντάριο Βίντοσιτς στο England365: «Ο Ποστέκογλου αμφισβητήθηκε, αλλά κατέκτησε παντού τρόπαια!»

Μία πρόταση που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και τον τίτλο της ζωής του Άγγελου Ποστέκογλου. Ο Έλληνας προπονητής έχει αμφισβητηθεί όπου και αν έχει πάει, αλλά μόνο επιτυχίες και τρόπαια έχει να επιδείξει και ο Ντάριο Βίντοσιτς, ο οποίος έχει συνεργαστεί μαζί του για πολλά χρόνια στην Εθνική Αυστραλίας, μιλάει στο England365 για τον νέο προπονητή της Τότεναμ.



Ο Ντάριο Βίντοσιτς στο England365: «Ο Ποστέκογλου αμφισβητήθηκε, αλλά κατέκτησε παντού τρόπαια!»

Σε ολόκληρη τη ζωή του Άγγελου Ποστέκογλου, του έχει ασκηθεί κριτική για κάτι, ό,τι και αν είναι αυτό. Ποτέ πάντως, όπου και αν πήγαινε, δεν θεωρούταν αρκετά καλός και πολλές φορές χρίστηκε ως «αποτυχημένος». Έτσι αντιμετωπίστηκε στην Ελλάδα όταν προπονούσε στην Παναχαϊκή, έτσι τον υποδέχτηκαν στην Σέλτικ, καθώς το γεγονός ότι είχε προσληφθεί από την Ιαπωνία δημιουργούσε ανησυχίες για την ετοιμότητα του.

Ανάλογο είναι το «καλωσόρισμα» του και στην Τότεναμ, της οποίας ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός είναι ο νέος προπονητής και θα στοχεύσει να πετύχει και εκεί ό,τι ξέρει να κάνει καλύτερα: να κατακτάει τρόπαια! Μετά την σύντομη θητεία του στην χώρα μας, ταξίδεψε στην Αυστραλία και πήρε δύο πρωταθλήματα με την Μπρίσμπεϊν Ρόαρ, προτού αναλάβει την εθνική ομάδα και σηκώσει το Κύπελλο Εθνών Ασίας το 2015.

Εκεί, συνεργάστηκε με τον Ντάριο Βίντοσιτς, ο οποίος μιλάει στο England365 και τον Χρήστο Σκούρα για το πώς ήταν το να αγωνίζεσαι για τον Ποστέκογλου, το πώς δεν… ασχολείται με όσα λέγονται για τον ίδιο αλλά και το γιατί θα τα καταφέρει στην Τότεναμ, όπως και σχεδόν όπου πήγε!

Ο Ποστέκογλου ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας από το 2013 έως το 2017 και ο Βίντοσιτς ήταν μέλος εκείνου του συνόλου, με το οποίο εκπροσώπησαν την χώρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Βραζιλία. Παράλληλα, τον είχε και ως αντίπαλο πολλές φορές όταν αγωνιζόταν στην Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ.

«Ήταν πάντα δύσκολο το να παίζεις απέναντι σε μία ομάδα του Άγγελου. Το να παίζεις για αυτόν είναι μία τρομερή εμπειρία και είχα την τύχη να είμαστε μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτι το ακόμα πιο ξεχωριστό, αφού εκπροσωπείς την χώρα σου στην μεγαλύτερη δυνατή σκηνή».

Ο όμιλος απαιτητικός και οι αντίπαλοι ο ένας... μεγαλύτερος από τον άλλο. Παρότι είχε να αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου Ισπανία, την Ολλανδία και την Χιλή, ο Ποστέκογλου δεν άλλαξε τον τρόπο που προσέγγισε τα παιχνίδια και έφτασε πολύ κοντά στο να σημειώσει δύο ιστορικές νίκες.

«Δεν φοβάται κανέναν και δεν αλλάξαμε ποτέ τον τρόπο που προσεγγίσαμε κάποιο παιχνίδι. Μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και δεν απέκλινε από τις ποδοσφαιρικές του αρχές, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Είχαμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά τα δώσαμε όλα και παρουσιάσαμε το αυστραλιανό ποδόσφαιρο στον κόσμο, μέσα από το στιλ και τις πεποιθήσεις του Άγγελου».

 

Φημίζεται, άλλωστε, για το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει η ομάδα του να παίζει και τα νούμερα που κατέγραψε πρόσφατα η Σέλτικ, αποτελούν το τέλειο παράδειγμα του τι πρεσβεύει τον ίδιο εντός γηπέδου.

Στην Σκωτία πήγε μετά από ένα επιτυχημένο πέρασμα στην Ιαπωνία και μολονότι υπήρξε ανησυχία προς το πρόσωπο του, ο 57χρονος άφησε το… στίγμα του στους «Κέλτες». Πέντε τίτλοι σε δύο σεζόν και ένα τρεμπλ φέτος είναι ο τρομερός απολογισμός του, με τον Βίντοσιτς να θεωρεί πως μπορεί να μεταφέρει και στην νέα του ομάδα, αυτήν την νοοτροπία νικητή!

«Πιστεύω ότι είναι μία καταπληκτική πρόσληψη για την Τότεναμ. Έχει αμφισβητηθεί απ’ όλους, όπου και αν έχει πάει, αλλά παντού κατέκτησε τρόπαια! Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εκεί και είμαι βέβαιος ότι θα φέρει κι άλλους που θα ταιριάζουν το στιλ παιχνιδιού του. Νομίζω ότι μπορούν να διεκδικήσουν όλα τα διαθέσιμα τρόπαια».

Ο Ποστέκογλου φημίζεται για τις εμψυχωτικές του ομιλίες και μετά και την πρόσληψη του στο Βόρειο Λονδίνο, κυκλοφορούν αρκετά βίντεο με τον ίδιο να απευθύνεται σε παίκτες του και να τους μιλάει αρκετά… ξεκάθαρα.

Και αυτό, σύμφωνα με τον Βίντοσιτς, είναι κάτι που τον συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του και είναι κάτι που μνημονεύει τώρα που έχει περάσει και αυτός στον ρόλο της προπονητικής.

«Είναι καταπληκτικός στο να σου δίνει κίνητρο και έχει μεγάλη σιγουριά για τις πεποιθήσεις του και τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του. Κάθε προπονητής είναι διαφορετικός, ωστόσο μπορείς να πάρεις κάτι απ’ όλους τους σπουδαίους προπονητές και εκείνος είναι με βεβαιότητα ένας από αυτούς».

Χρήστος Σκούρας