Μπόουεν: Αν του έλεγε κανείς στην Χέρφορντ ότι θα κατακτούσε ευρωπαϊκό με γκολ στο 90’... (vids)

Ο Τζάροντ Μπόουεν έχει κάνει τρομερό glow up σε επαγγελματικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Φέτος, βέβαια, δεν έφτασε στο ταβάνι του, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε. Σκόραρε στο 90’ του ευρωπαϊκού τελικού για την πρώτη κούπα της Γουέστ Χαμ μετά από 43 χρόνια. Και ποιος να του το ‘λεγε κάτι τέτοιο, όταν βρισκόταν πριν από χρόνια στην Χέρφορντ…  



Μπόουεν: Αν του έλεγε κανείς στην Χέρφορντ ότι θα κατακτούσε ευρωπαϊκό με γκολ στο 90’... (vids)

«Μιλούσα με την οικογένειά μου πριν αυτές τις μέρες πριν από τον τελικό και τους έλεγα “φαντάζεστε να το πάρουμε και να βάλω γκολ στο 90’;”».

Τάδε έφη, Τζάροντ Μπόουεν, λίγο μετά τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League στην Πράγα, προσπαθώντας να βρει λέξεις να ενώσει για να μην ακουστεί παράλογος μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου, αφού ήταν ακόμα… τρελαμένος από την επιτυχία.

 

 

Κι όμως, αυτή η αναφορά και το όνειρο που εκμυστηρεύτηκε στους δικούς του, πήρε σάρκα και οστά και μπορεί όντως να το είχε κάνει από μικρό παιδί. Τότε που αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Και η αλήθεια είναι ότι δεν γυρίζει κανείς το χρόνο πάρα πολύ πίσω. Αν και στο ποδόσφαιρο μια δεκαετία μπορεί να έχει αλλάξει… ζωές ολόκληρες, ο πρωταγωνιστής του buzzer-beater της Γουέστ Χαμ, μόλις το 2014, βρισκόταν στην Χέρφορντ.

Και είναι τέτοιες οι ηλικίες όσο ανδρώνεται ένας ποδοσφαιριστής και αρχίζει να κάνει μεγάλες σκέψεις για να παραμείνει πιστός στο μακρόπνοο πλάνο της σκληρής δουλειάς, που ονειρεύεται ευρωπαϊκή κούπα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

 

 

Η Χαλ έγινε η ομάδα που τον εμπιστεύθηκε για να τον βγάλει στο προσκήνιο, ξεκινώντας βέβαια από τα τμήματα υποδομής (κ-21) προτού τελικά το 2016 ο Μπόουεν μεταπηδήσει στους άνδρες. Κάπου εκεί άρχισε η διαδρομή. Το 2020 μαζί με τον Σαΐντ Μπεραχμά φόρεσαν τη φανέλα των «clarets» για το επόμενο βήμα. Έφτασαν στον… αφρό της Πρέμιερ Λιγκ, στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2022 και φέτος στην κούπα!

Την περασμένη σεζόν έγινε διψήφιος και στα γκολ και στις ασίστ με 12 τέρματα και 10 «σερβιρίσματα» για να οδηγηθεί για πρώτη φορά και στην εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας. Φέτος μπορεί να τον επηρέασε η ανησυχία που υπήρχε μέχρι ενός σημείου στο κλαμπ, ώστε ν’ αποφευχθεί το χείριστο σενάριο του υποβιβασμού.

Με την άνεση που είχαν όμως τα «σφυριά» στο φινάλε, εκείνος έζησε τ’ όνειρο και αφού σηκώθηκε από την πτώση και είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα στο 90’, άφησε όλη την τρέλα του να βγει!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης