Η ιδανική συνθήκη για το πιθανό «αντίο» του Ντέκλαν Ράις

Για την πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου της Αγγλίας και για τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ, ο Ντέκλαν Ράις παίζει απόψε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των «σφυριών». Και η περίσταση είναι τέτοια που την καθιστά ιδανική, στον ευρωπαϊκό τελικό, με την ευκαιρία για μια τεράστια επιτυχία που θα γλυκάνει τον αποχαιρετισμό.  



Η ιδανική συνθήκη για το πιθανό «αντίο» του Ντέκλαν Ράις

Ο Ράις μεγάλωσε στα τμήματα υποδομής της Γουέστ Χαμ. Την περασμένη 10ετία κατάφερε ν’ αναδυθεί και ν’ αναδειχθεί, με το λονδρέζικο κλαμπ να εκτιμά τις δυνατότητές του από τα παιδικά του χρόνια, να τον βλέπει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται συνεχώς, φτάνοντας πλέον μέχρι και την αρχηγία της ανδρικής ομάδας.

Από τη στιγμή που… χωρίστηκε με τον κολλητό του, Μέισον Μάουντ, αφού εκείνος συνέχισε στην Τσέλσι, ο Ράις φρόντισε ώστε να κάνει συνεχή προσπάθεια και να φτάσει σε ένα επίπεδο που πρώτα ο ίδιος μπορεί ν’ αναγνωρίσει στον εαυτό του ως επιτυχία κι έπειτα να πάρει την επιβεβαίωση από τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Απόψε στην Πράγα, κατά τα φαινόμενα – που δεν σημαίνει πως πάντοτε θα βγαίνουν αληθινά – ο Άγγλος χαφ παίζει για τελευταία φορά με τη φανέλα των «σφυριών». Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της ομάδας του μετά από 47 χρόνια και το ματς με την Φιορεντίνα στην Πράγα, κάνουν την περίσταση ιδανική, εφόσον λάβει κανείς ως δεδομένο πως θ’ αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Η συνθήκη θα είναι… ονειρεμένη εφόσον η Γουέστ Χαμ του Μόγιες ολοκληρώσει το φετινό της ευρωπαϊκό «παραμύθι» στο Europa Conference League με το θαύμα της κατάκτησης του τροπαίου. Και ίσως αυτό να σκέφτεται ο Ράις τις ώρες που απομένουν μέχρι να κλειδώσει τα πάντα σε ένα κουτάκι στο πίσω μέρος του μυαλού του προτού μπει στο γήπεδο και «λοκάρει» τον στόχο που θα εξυπηρετήσει την ομάδα του.

Κώστας Ζάλιαρης