Χάαλαντ – Ντε Μπρόινε: Η τελευταία πρόκληση στην ηρωική τους σεζόν

Ελάχιστα 24ωρα πριν από τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη, η Σίτι συνεχίζει την προετοιμασία της, με τον Πεπ να έχει πιο έντονα από ποτέ το τρεμπλ στο μυαλό και τους Χάαλαντ – Ντε Μπρόινε να ξέρουν πως αυτό το τρόπαιο περνάει κυρίως από τα δικά τους πόδια…  



Χάαλαντ – Ντε Μπρόινε: Η τελευταία πρόκληση στην ηρωική τους σεζόν

Οι «πολίτες» κατέκτησαν το πρωτάθλημα με μεγάλη ανατροπή στην κορυφή, πήραν και το Κύπελλο στο «Γουέμπλεϊ» το περασμένο Σάββατο στον πρώτο, ιστορικά, τελικό του FA Cup με ντέρμπι του Μάντσεστερ και ο Γκουαρδιόλα δάκρυσε από συγκίνηση έχοντας φτάσει μια ανάσα από το πιο μαγικό κατόρθωμα.

Καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι το τρεμπλ είναι πλέον σε απόσταση … 90 λεπτών, στο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Ίντερ και θα ήθελε πολύ να βάλει τη Σίτι στην ίδια κουβέντα με την Γιουνάιτεντ για τις μοναδικές αγγλικές ομάδες με τρεμπλ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ευρωπαϊκός τίτλος.

Οι Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο τίτλος θα περάσει από τα δικά τους πόδια και τη δική τους επίδοση στη νύχτα που θα πρέπει ν’ αφήσουν κάθε δύναμη που τους έχει απομείνει απ’ όλη τη σεζόν, στον χλοοτάπητα του Ataturk. Ο Βέλγος «μαέστρος» είναι ήδη ο κορυφαίος σε ασίστ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με 7, με τον Βινίσιους της Ρεάλ να έχει σταματήσει στις 6 και τους Κανσέλο – Ντιμάρκο να έχουν από 5.

Στους σκόρερ, ο Χάαλαντ είναι πολύ πιο μπροστά από κάθε άλλον μετά και το σόου που είχε παρουσιάσει σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λειψία στα νοκ-άουτ. Ο Νορβηγός ήδη μετράει 12 τέρματα, έναντι των 8 του Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ, από 7 πέτυχαν οι Μπαπέ και Βινίσιους.

Φυσικά, αμφότεροι έχουν ήδη αναδειχθεί οι καλύτεροι στο κομμάτι τους και στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον Ντε Μπρόινε να έχει 16 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ και να είναι ο πρώτος στην ιστορία της Λίγκας με τη συγκεκριμένη διάκριση σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν. Από την πλευρά του, ο Χάαλαντ φυσικά κατέρριψε το ρεκόρ τερμάτων σε 38 αγωνιστικές της Πρέμιερ, καταγράφοντας 36 «χτυπήματα» στα αντίπαλα δίχτυα, ξεπερνώντας την ιστορική επίδοση που είχαν οι Σίρερ και Άντι Κόουλ με τα 34 γκολ. 

Κώστας Ζάλιαρης