Ο Κλοπ τον χρειάζεται: Όλοι οι μέσοι της Λίβερπουλ μαζί έχουν τέσσερα γκολ λιγότερα από τον ΜακΆλιστερ… μόνο του!

Αναρωτιούνται πολλοί για ποιον λόγο μπήκε η Λίβερπουλ στη διαδικασία να αγοράσει τον Αλέξις ΜακΆλιστερ από τη Μπράιτον, προβαίνοντας σε μία… δύσκολη διαπραγμάτευση… Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους.



Ο Κλοπ τον χρειάζεται: Όλοι οι μέσοι της Λίβερπουλ μαζί έχουν τέσσερα γκολ λιγότερα από τον ΜακΆλιστερ… μόνο του!

Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στη φετινή, ιστορική σεζόν που διένυσε η Μπράιτον. Έπαιξε σε 35 αναμετρήσεις, κατέγραψε 10 γκολ και δύο ασίστ, αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικές θέσεις υπό τις οδηγίες των Γκρέιαμ Πότερ και Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και αποτελεί έναν από τους μόλις 21 ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Premier League, που κατακτά Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ αγωνίζεται στο «Νησί».

Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξις ΜακΆλιστερ, ο οποίος ναι μεν ανακοίνωσε στους «γλάρους» την απόφασή του να αποχωρήσει από το «Άμεξ» πριν από ένα μήνα, αλλά συνέχισε να βρίσκεται στα πλάνα του Ιταλού προπονητή μέχρι τέλους. Ήταν κομβικός και ουδείς αναμένεται να λησμονήσει το γκολ του με πέναλτι, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επί της ουσίας, κατέστησε τη Μπράιτον φαβορί για την ευρωπαϊκή έξοδο έναντι της Τότεναμ.

Ήταν δεδομένο πως αρκετές ομάδες του Big 6 θα ενδιαφερθούν για την απόσπαση της υπογραφής του, με τη Λίβερπουλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Ο ΜακΆλιστερ έπρεπε να επιλέξει. Και απαρνήθηκε τους «κόκκινους διαβόλους» και τον Έρικ Τεν Χαγκ, συμπεριλαμβανομένου του Champions League, θεωρώντας πως ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Αν από την άλλη, υπάρχουν φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου που δεν αντιλαμβάνονται για ποιον λόγο η Λίβερπουλ αποφάσισε να πληρώσει αδρά τη Μπράιτον για τον Αργεντινό, η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή… Διότι δεν έχει παίκτη στο ρόστερ της με τα χαρακτηριστικά του.

Κανείς δεν δημιουργεί εξίσου καλά με τον ΜακΆλιστερ και πολύ δε περισσότερο, ουδείς σκοράρει περισσότερο από αυτόν. Και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το να προσθέσουμε τους αριθμούς όλων των μέσων της Λίβερπουλ, αναφορικά με τα γκολ τους, σαφώς και δεν υφίσταται.

Διότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 σκόραρε σε 10 διαφορετικές περιπτώσεις, την στιγμή που οι 10 μέσοι που έχει στη διάθεσή του ο Γιούργκεν Κλοπ, βρήκαν δίχτυα μόλις σε… έξι. Δέκα μόνος του ο ΜακΆλιστερ, έξι όλοι μαζί από τη φετινή Λίβερπουλ. Πώς λοιπόν να μην τον αγοράσει, από τη στιγμή που ο πρώτος φετινός της σκόρερ από τη νευραλγική μεσαία γραμμή, ήταν ο Κέρτις Τζόουνς, των τριών γκολ σε 18 αναμετρήσεις;

Αναλυτικά, τα γκολ των μέσων της Λίβερπουλ στη φετινή Premier League:

Φαμπίνιο: 0 σε 36 ματς

Τιάγκο Αλκάνταρα: 0 σε 18 ματς

Τζόρνταν Χέντερσον: 0 σε 35 ματς

Χάρβεϊ Έλιοτ: 1 σε 32 ματς

Ναμπί Κεϊτά: 0 σε 8 ματς

Στέφαν Μπαίτσετιτς: 1 σε 11 ματς

Κέρτις Τζόουνς:  3 σε 18 ματς

Αρτούρ Μέλο: Δεν έπαιξε καθόλου

Οξλέιντ Τσάμπερλαϊν: 1 σε 9 ματς

Τζέιμς Μίλνερ: 0 σε 31 ματς

 

Δημήτρης Μανάκος