Λίβερπουλ: Η μέρα της έναρξης μιας πανέμορφης, κόκκινης ιστορίας (vid)

Βγήκε το έγγραφο, η ομάδα απέκτησε την πιο επίσημη μορφή της και... έκοψε κορδέλα εκκίνησης. Η Λίβερπουλ ιδρύθηκε μια τέτοια ημέρα, 3 του Ιούνη, πριν από 131 ολόκληρα χρόνια. Και είναι ημερομηνία εορτασμού η σημερινή. Μια «απόσχιση» που «γέννησε» μια σπουδαία ιστορία και μια τεράστια κόντρα στο Μέρσεϊσαϊντ, απέναντι στην Έβερτον... 



Λίβερπουλ: Η μέρα της έναρξης μιας πανέμορφης, κόκκινης ιστορίας (vid)

3 Ιουνίου του 1892.

O Χόουλντινγκ και η παρέα με την οποία αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν νέο ποδοσφαιρικό σύλλογο στο Μέρσεϊσαϊντ, έλαβαν το πιστοποιητικό που αναγνώριζε τη σύσταση της νέας ομάδας. 

Η ονομασία αυτής, Liverpool Football Club and Athletic Grounds Company Limited.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη, υπέροχη, γεμάτη στιγμές ευτυχίας, αλλά και στιγμές οδύνης, ιστορία με κόκκινη φανέλα. 

Φυσικά, οι βάσεις για τη δημιουργία των «κόκκινων» είχαν μπει από τον Μάρτιο του 1892. Τότε είχε σημειωθεί η ... μεγάλη διάσπαση και αποχώρησε ο Χόουλντινγκ από την Έβερτον, προκειμένου να πάρουν σάρκα και οστά οι νέες ιδέες του για κάτι νέο.

Αυτό θα αφορούσε τη σύσταση ποδοσφαιρικής ομάδας που θα αγωνιζόταν τηρώντας τους κανονισμούς της FA.

Και εγένετο επίσημα, Λίβερπουλ! Φέτος, συμπληρώνονται 131 χρόνια από εκείνη τη μέρα, ο σύλλογος του λιμανιού γιορτάζει και μαζί με την ευχή πως... δεν θα περπατήσει ποτέ μονάχη της αυτή η ομάδα, θυμόμαστε και το μαγικό βίντεο που είχε δημοσιεύσει πέρυσι το κλαμπ. 

«Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο εκπαιδευμένος για να βρω όλες τις λέξεις που μπορούν να το περιγράψουν...» είπε τότε ο Νταλγκλίς.

«Είμαι ευγνώμων που είμαι κομμάτι του συλλόγου, όλα έχουν να κάνουν με τον ενθουσιασμό και τη χαρά που βλέπεις στα μάτια του κόσμου» ανέφερε ο Κλοπ.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης