Πέρασε ο τελικός κι ακόμα κανείς αντίπαλος δεν έχει σκοράρει εις βάρος του Μουρίνιο από το 2003!

Ναι, το σκορ ήταν στο 1-1 απέναντι στη Σεβίλλη. Η εστία της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο παραβιάστηκε. Κι όμως, ο Χένρικ Λάρσον παραμένει ο μοναδικός που από το 2003, όντας αντίπαλος, πέτυχε γκολ σε ευρωπαϊκό τελικό απέναντι σε ομάδα του Πορτογάλου προπονητή!  



Πέρασε ο τελικός κι ακόμα κανείς αντίπαλος δεν έχει σκοράρει εις βάρος του Μουρίνιο από το 2003!

Η Ρόμα δεν κατάφερε να πάρει το δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό τρόπαιο και να βρεθεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Βουδαπέστη, το βράδυ της Τετάρτης, ηττήθηκε 4-1 στα πέναλτι από τους Ανδαλουσιανούς κι έτσι ο Ζοσέ – εφόσον τελικά παραμείνει στους «τζιαλορόσι» - θ’ αρκεστεί ξανά στο Europa League.

Ο Πορτογάλος έχασε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό, 20 χρόνια μετά από τον πρώτο. Είχε το 5x5 μέχρι και φέτος, όμως, η ιστορία οδήγησε την Σεβίλλη κι εκείνον με το απόλυτο σερί, σε μεταξύ τους κόντρα για να σταματήσει η μια από τις δύο εκπληκτικές επιδόσεις. Μόνο που η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, έστειλε ξανά μήνυμα πως η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, οφείλει να πάρει τ’ όνομά της, μετά και την 7η κατάκτηση!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είδε τα δίχτυα της ομάδας του να κουνιούνται και τον αντίπαλο να σκοράρει, όμως, ο μοναδικός «εχθρός» που έχει σημειώσει γκολ απέναντι στον Πορτογάλο σε ματς που κρίνεται ευρωπαϊκό τρόπαιο, παραμένει ο Χένρικ Λάρσον από το 2003!

Τότε, ο Σουηδός είχε σκοράρει δις για την Σέλτικ, με την Πόρτο του Μουρίνιο να κατακτά με το τελικό 3-2 το Κύπελλο UEFA, έναν χρόνο προτού πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ! Το φετινό τέρμα της Σεβίλλης ήταν… αυτογκόλ του Μαντσίνι – που αργότερα ήταν μοιραίος και στη διαδικασία των πέναλτι – και κάπως έτσι, ακόμα δεν έχει υπάρξει αντίπαλος που να έχει χριστεί σκόρερ εις βάρος του Ζοσέ σε τέτοιο παιχνίδι!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης