Οι προπονητές που διέσχισαν την διαδρομή Τσέλσι – Τότεναμ πριν τον Ποτσετίνο

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο γίνεται ο 5ος που... ενώνει τις Τσέλσι και Τότεναμ επί εποχής Premier League, όντας ο πρώτος που θα ακολουθήσει αυτήν την πορεία της διαδρομής. σε αντίθεση με τους προηγούμενους συναδέλφους του! 



Οι προπονητές που διέσχισαν την διαδρομή Τσέλσι – Τότεναμ πριν τον Ποτσετίνο

Ο Τοντ Μποέλι αποφάσισε ότι ο Ποτσετίνο θα είναι αυτός που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου από τη νέα σεζόν, με τον Αργεντινό να επιστρέφει στην Αγγλία μετά από τέσσερα χρόνια. Ήταν τεχνικός των Τότεναμ και Σαουθάμπτον στο παρελθόν και θα γίνει ο 5ος, απ’ όταν δημιουργήθηκε η Premier League, που θα έχει βρεθεί τόσο στα «σπιρούνια», όσο και στους «μπλε». 

Την αρχή έκανε ο Γκλεν Χοντλ, ο οποίος ήταν παίκτης–προπονητής της Τσέλσι από το 1993 έως το 1996, ενώ πήγε στην Τότεναμ για δύο χρόνια (2001-03). Σε εποχή πριν τον Αμπράμοβιτς στους «μπλε», είχε να επιδείξει μία θέση στην μέση της βαθμολογίας και ένα χαμένο τελικό Κυπέλλου, ενώ στα «σπιρούνια» η ιστορία του ήταν ανάλογη, χάνοντας όμως το Λιγκ Καπ.

Ακολούθησε ο Αντρέ Βίλας-Μπόας σε διαδοχικές χρονιές. Την σεζόν 2011/12 ήταν τεχνικός στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μένοντας εκτός 4άδας και αποχαιρετώντας την ομάδα, ενώ στη συνέχεια πέρασε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Μετά από ενάμιση χρόνο εκεί, απολύθηκε από τον Ντάνιελ Λίβι.

 

Ο Ζοσέ Μουρίνιο σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στον πάγκο της Τσέλσι. Μεταξύ άλλων, κατέκτησε τρεις φορές την Premier League, σε δύο διαφορετικές θητείες και πήγε στην συμπολίτισσα τον Νοέμβριο του 2019.

Στόχος του Πορτογάλου serial-winner, ήταν να κατακτήσει έναν τίτλο με την Τότεναμ, μετά το 2008. Έφτασε στον τελικό του Λιγκ Καπ το 2021, αλλά απολύθηκε μόλις πέντε μέρες πριν τον τελικό. Μέχρι και σήμερα, αποτελεί την μοναδική ομάδα με την οποία δεν έχει σηκώσει κούπα ο Special One.

 

Τελευταίος που ενώνει τις δύο ομάδες είναι φυσικά ο Αντόνιο Κόντε. Και εκείνος στόχευε σε επιτυχίες και τρόπαια, πανηγύρισε πρωτάθλημα με την Τσέλσι, όμως, στην Τότεναμ όλα στράβωσαν πολύ. Στις 26 Μαρτίου 2023 και ενώ είχε προηγηθεί το ξέσπασμά του στην συνέντευξη Τύπου, είδε την πόρτα της εξόδου και τη διέβη έπειτα από απόφαση του Ντάνιελ Λίβι.

 

Ο Ποτσετίνο ακολουθεί αντίθετη πορεία από αυτή που είχαν όλοι όσοι πέρασαν και από την Τσέλσι, αλλά και από την Τότεναμ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θητεία των προηγούμενων ήταν πιο επιτυχημένη στον πάγκο των «μπλε», ακόμα και αυτό όμως, συνέβη σε μία τελείως διαφορετική εποχή από την σημερινή υπό Μποέλι…

Χρήστος Σκούρας