Ο Ενκουνκού προτού φορέσει τα μπλε πέτυχε περίπου το 1/3 των τερμάτων όλης της Τσέλσι!

Ναι, συνέβη κι αυτό. Ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, δεν έπαιζε καν στους «μπλε»! Ο Κριστόφ Ενκουνκού αποχαιρέτησε την Λειψία έχοντας πετύχει περίπου το 1/3 των γκολ της νέας του ομάδας, η οποία επιθετικά ήταν… δράμα.  



Ο Ενκουνκού προτού φορέσει τα μπλε πέτυχε περίπου το 1/3 των τερμάτων όλης της Τσέλσι!

Ο Γάλλος αναμένεται να γίνει κάτοικος της αγγλικής πρωτεύουσας το φετινό καλοκαίρι, με το λονδρέζικο κλαμπ από τον περασμένο Δεκέμβρη να έχει καλύψει τη ρήτρα των 60 εκατομμυρίων ευρώ, τον παίκτη να έχει περάσει ιατρικά και να έχει υπογράψει τα πάντα.

Η παρουσία του μόνο ανακούφιση μπορεί να προκαλέσει στην Τσέλσι, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παραμείνει και ο Μέισον Μάουντ. Η θέση του 10αριού θα έχει κάτοχο όπως και να ‘χει, με τον Ενκουνκού να προέρχεται από σεζόν κατά την οποία στάθηκε άτυχος με τραυματισμό πριν το Μουντιάλ, αλλά στάθηκε επάξια στην Bundesliga.

Σκόραρε και στο τελευταίο του παιχνίδι με τους «ταύρους» το απόγευμα του Σαββάτου, έφτασε συνολικά στα 16 τέρματα και τις 5 ασίστ σε 25 ματς πρωταθλήματος και τώρα παίρνει τον δρόμο προς το Λονδίνο. Ολόκληρη η Τσέλσι φέτος πέτυχε μονάχα 38 τέρματα, έχοντας τη χειρότερη επίδοση σε διαφορά τερμάτων στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ, αφού έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, στο -9!

Φυσικά ουδείς από τους παίκτες των… Τούχελ, Πότερ, Σάλτορ και Λάμπαρντ δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό σκοραρίσματος σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, με πρώτο σκόρερ τον Κάι Χάβερτς, φτάνοντας στα… 7 γκολ! Ο Ενκουνκού, πάντως, μοιράστηκε το Golden Boot του γερμανικού πρωταθλήματος με τον Νίκλας Φέλκρουγκ της Βέρντερ Βρέμης (επίσης 16 γκολ), με τους δυο τους να κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο των Χάαλαντ και Κέιν (36 και 30 γκολ αντίστοιχα) στην Πρέμιερ.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης