Ο Γκουστάβο Πογιέτ στο England365: «Η Μπράιτον ήταν η καλύτερη δουλειά της καριέρας μου και ο Τόνι Μπλουμ ο κορυφαίος ιδιοκτήτης της Premier League!»

Μπορεί ο Γκουστάβο Πογιέτ να έχει συμπληρώσει μία δεκαετία μακριά από τη Μπράιτον, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός για το πόσο αγαπητός είναι από τους φίλους των «γλάρων». Για τον λόγο αυτό, δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει στην ερώτηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, αναφορικά με τη φετινή τους, εκπληκτική πορεία σε επίπεδο Premier League.  



Ο Γκουστάβο Πογιέτ στο England365: «Η Μπράιτον ήταν η καλύτερη δουλειά της καριέρας μου και ο Τόνι Μπλουμ ο κορυφαίος ιδιοκτήτης της Premier League!»

Δήλωση στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Τις καλύτερες μέρες της ιστορίας της διανύει αναμφίβολα η Μπράιτον, η οποία τερμάτισε στην 6η θέση της Premier League και για πρώτη φορά στη διάρκεια «ζωής» της, θα αγωνιστεί και εκτός αγγλικών συνόρων.

Η δουλειά του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ήταν εξαιρετική, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως όλα ξεκίνησαν από τον… Γκουστάβο Πογιέτ. Τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδος, ο οποίος έμεινε στο «Άμεξ» για μία τετραετία, έδωσε 194 ματς με τη Μπράιτον και αποχώρησε το 2013, έχοντας πανηγυρίσει και άνοδο από τη League One στην Championship.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν έχει λησμονήσει τις εκπληκτικές ημέρες που βίωσε με τους «γλάρους», και προφανώς δέχθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, σε μία συζήτηση μεταξύ δημοσιογράφων, ώστε άπαντες να στηρίξουν το εγχείρημα της Εθνικής Ελλάδος, με φόντο τα προκριματικά του EURO 2024.

Συγκεκριμένα, ο Πογιέτ είπε για τη Μπράιτον, για την θητεία του και την φετινή της πορεία:

«Η καλύτερη μου δουλειά με διάφορα ήταν η Μπράιτον. Μετακινηθήκαμε σε ένα φοβερό στάδιο μέσα σε έναν χρόνο. Έχει φοβερή διοίκηση, κορυφαίου επιπέδου. Μου έδινε συνεχώς δύναμη.

Η Premier League είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που μερικοί θεωρούν πως το φοβερό της επίτευγμα να προκριθεί στο Europa League ξεκίνησε από εμένα. Είναι τιμητικό. 

Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός και αγκάλιασε την ομάδα τότε την πρώτη στιγμή. To ίδιο συνέβη και με εμένα. Με το που πήγαμε στο νέο γήπεδο και ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά, ανέβηκε όλη η διάθεση και νιώσαμε πως έχουμε μεγάλη δύναμη στα χέρια μας. Είναι τρομακτικό αυτό πολλές φορές, γιατί πάντα θα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι.

Η Premier League όλα αυτά τα 10 χρόνια από τότε που ήμουν εγώ στην Αγγλία έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και πλέον δεν υπάρχει καμία σύγκριση ότι είναι με διαφορά το καλύτερο επίπεδο και το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Και τότε ήταν, απλώς πάντα υπήρχε η ένσταση πως δεν έπαιζαν εκεί ο Μέσι και ο Κριστιάνο. Τώρα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικά και για τον λόγο αυτό είναι ακόμη πιο σπουδαίο αυτό που έχει πετύχει η Μπράιτον. 

Η Μπράιτον γενικώς είναι η καλύτερη δουλειά της καριέρας μου και ο Τόνι Μπλουμ ο καλύτερος ιδιοκτήτης στην Premier League