Λέστερ: Ο 12ος αποχαιρετισμός και η «παρέα» των Πρωταθλητών που υποβιβάστηκαν

Σε αυτές τις εννέα αγωνιστικές περιόδους που εμφανίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, τα κατάφερε όλα! Όμως, πλέον «έπεσε». Και με αυτό τον υποβιβασμό, η Λέστερ μετράει τους περισσότερους αποχαιρετισμούς στην πρώτη κατηγορία, μπαίνοντας σε ένα … μικρό «παρεάκι» Πρωταθλητών που εντός 10 σεζόν, είχαν κουνήσει μαντήλι.  



Λέστερ: Ο 12ος αποχαιρετισμός και η «παρέα» των Πρωταθλητών που υποβιβάστηκαν

Οι «αλεπούδες» παρά τη νίκη τους (2-1) επί της Γουέστ Χαμ, κούνησαν μαντήλι στην Πρέμιερ Λιγκ και μαζί με τις Λιντς και Σαουθάμπτον θα βρίσκονται τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Τσάμπιονσιπ.

Η Λέστερ τα έζησε όλα από το 2013, όταν και εξασφάλισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Άρχισε να εντυπωσιάζει. Να παίρνει σπουδαία αποτελέσματα. Κατέκτησε το πιο ανέλπιστο, απροσδόκητο και παραμυθένιο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Έπαιξε στην Ευρώπη. Και στις τρεις διοργανώσεις. Έχασε τον ιδιοκτήτη της σε δυστύχημα με ελικόπτερο. Κατέκτησε Κύπελλο στο «Γουέμπλεϊ». Κατέκτησε τίτλους. Κέρδισε νέους οπαδούς. Κέρδισε σεβασμό. Κέρδισε εμπειρίες. Αλλά όλα έχουν ένα τέλος… Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Και η ομάδα υποβιβάστηκε.

Πλέον, η Λέστερ είναι μόλις το τέταρτο κλαμπ που έχει ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει πάρει τον τίτλο και έχει «πέσει» εντός 10 σεζόν! Η Λίβερπουλ το είχε παρουσιάσει πρώτη από το 1896 έως το 1904, έπειτα το έκανε η Ίπσουϊτς αρκετά πιο σύντομα (1960-1964), η Μπλάκμπερν ήταν η τελευταία (1991-1999) και τώρα το έκαναν οι «αλεπούδες» των Σμιθ και Τέρι.

Επιπλέον, ο 12ος υποβιβασμός που κατέγραψε η Πρωταθλήτρια του 2016, είναι η χειρότερη επίδοση που έχει να επιδείξει ομάδα η οποία «πέφτει» από την πρώτη κατηγορία στη δεύτερη, στα χρονικά!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης