Μαν. Γιουνάιτεντ: Ο τελικός των 146 τρελών δευτερολέπτων και το άστρο των Σέριγχαμ και Σόλσκιερ (vid)

Ο Κολίνα προσπαθούσε να σηκώσει τους παίκτες της Μπάγερν από το χορτάρι απλά και μόνο για να σφυρίξει τη λήξη. Την ίδια στιγμή, οι εκστασιασμένοι παίκτες της Γιουνάιτεντ μαζί με κάθε μέλος της αποστολής, ακόμα πανηγύριζαν. Η επική βραδιά της 26ης του Μάη του 1999 στην Βαρκελώνη, παραμένει θεότρελη σε κάθε υπενθύμιση όσων συνέβησαν…  



Μαν. Γιουνάιτεντ: Ο τελικός των 146 τρελών δευτερολέπτων και το άστρο των Σέριγχαμ και Σόλσκιερ (vid)

146 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκαν για ν’ αλλάξει ολόκληρη η ιστορία αυτού του τελικού στο «Καμπ Νόου». Και δύο εκτελέσεις κόρνερ από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Και άστρο. Και η μοίρα του Σερ Άλεξ. Και η μοίρα του ποδοσφαίρου που είχε επιφυλάξει μια τέτοια κατάσταση.

Όλα αυτά χρειάστηκαν! Προκάλεσαν πίκρα σε μια πλευρά και ευτυχία σε μια άλλη. Άφησαν τους Γερμανούς της Μπάγερν (που είχαν προηγηθεί με τον Μπάσλερ στο 6ο λεπτό) να μην μπορούν να διανοηθούν το κακό που τους βρήκε. Και έκαναν τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να τρέχουν αλαφιασμένοι και τρελαμένοι, με τον Πέτερ Σμάιχελ να κάνει κωλοτούμπες μόνος του στην περιοχή του.

Ένας τελικός που έγραψε ιστορία με το 2-1 της Γιουνάιτεντ στο φινάλε. Στην ιστορική, κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Που μέχρι το 90’ το τρόπαιο πήγαινε στην Μπάγερν. Και στο 90’ + 3’ κατέληξε στο Μάντσεστερ. Επικό. Τρομερό. Αλησμόνητο.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης