Ένας έμεινε: Ο μοναδικός παίκτης της Νιούκαστλ από την ομάδα του 2003 που παίζει ακόμη ποδόσφαιρο! (vid)

Τα χρόνια πέρασαν, η Νιούκαστλ άργησε πολύ να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά τα κατάφερε. Ένας από την ομάδα του 2003 παίζει ακόμη ποδόσφαιρο, την στιγμή που άπαντες οι υπόλοιποι έχουν αποσυρθεί. Ο λόγος για τον Μίχαελ Τσόπρα.



Ένας έμεινε: Ο μοναδικός παίκτης της Νιούκαστλ από την ομάδα του 2003 που παίζει ακόμη ποδόσφαιρο! (vid)

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία της Νιούκαστλ, η οποία επέστρεψε στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όμως αν αναλογιστεί κανείς απέναντι σε ποιους το διεκδίκησε και ποιους άφησε από κάτω για να τα καταφέρει, η αλήθεια είναι πως το επίτευγμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Οι «καρακάξες» επέδειξαν εντυπωσιακή σταθερότητα και η επιστροφή τους μετά το 2003 είναι γεγονός. Είκοσι χρόνια παρήλθαν από την τελευταία φορά και φυσικά, εκείνη η ομάδα προ τόσων ετών, όχι μόνο έχει «διαλυθεί», αλλά δεν ασχολείται καν με το ποδόσφαιρο.

 

Μέλος αυτής φυσικά αποτελούσε και ο «δικός» μας Νίκος Νταμπίζας, με τον Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα που μετέπειτα ήρθε στον Ολυμπιακό, να βρίσκεται στο γκρουπ των παικτών. Οι 25 από τους 26 έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ένας εκκρεμεί. Ο Μίχαελ Τσόπρα, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή, στα 39 του χρόνια, αγωνίζεται στην West Allotment Celtic. Μία ερασιτεχνική ομάδα, που εδρεύει κοντά στο Νιούκαστλ, από το οποίο ο ίδιος κατάγεται.

Αισίως, αποτελεί την πιο πρόσφατη μεταγραφή του συλλόγου, με τον Τσόπρα να έχει πραγματοποιήσει με τις «καρακάξες» 31 συμμετοχές, μετρώντας και τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ με τη φανέλα τους.

Λίγοι θα θυμούνται τον πρώην σέντερ φορ της Νιούκαστλ, που πέρασε και από τη Σάντερλαντ. Αγωνίστηκε άλλωστε για μόλις 1.111 λεπτά στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Αλλά ανεξάρτητα από την ποδοσφαιρική αξία και την εκτελεστική δεινότητα του 39χρονου πλέον φορ, ο Τσόπρα είναι ο μοναδικός από την τελευταία ομάδα των «καρακαξών» στο Champions League, που παίζει ακόμη ποδόσφαιρο!

Δημήτρης Μανάκος