Στη Σίτι μεγαλώνουν μαθαίνοντας να γίνονται πρωταθλητές…

Το three-peat μπορεί να είναι κάτι … συνηθισμένο πλέον για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, από τη στιγμή που το έχει καταφέρει σε κάθε χώρα που έχει βρεθεί ως κόουτς, όμως, για την Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν ποτέ κάτι εφικτό. Κι όμως, εν έτει 2023, δεν είναι μόνο το ανδρικό τμήμα. Ο σύλλογος μεγαλώνει παιδιά μαθαίνοντάς τους να γίνονται… κατακτητές.  



Στη Σίτι μεγαλώνουν μαθαίνοντας να γίνονται πρωταθλητές…

Οι «πολίτες» με τον Καταλανό προπονητή στην άκρη του πάγκου τους έχουν καταφέρει κάτι που κυρίως στην Πρέμιερ Λιγκ φαντάζει πολλές φορές απίθανο και εξωπραγματικό. Και δεν είναι μόνο το … χατ-τρικ των πρωταθλημάτων τα τελευταία τρία χρόνια έπειτα από τόσο μεγάλες «μάχες» με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ για την κορυφή.

Είναι οι πέντε φορές που ο σύλλογος έχει κυριαρχήσει στην Πρέμιερ Λιγκ στα τελευταία έξι χρόνια. Το 5/6 είναι κάτι… ουτοπικό όταν μιλάμε για την κορυφαία Λίγκα του πλανήτη με το υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού και τις πιο δυνατές μονομαχίες. Είναι απόλυτα χαρακτηριστικό της ανάγκης να διαμορφώνουν όλοι το κορμί τους μόλις βρεθούν στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού, το πρώτο πράγμα στο οποίο στέκονται και το οποίο αναφέρουν μόλις βιώσουν τις πρώτες εμπειρίες τους, είναι το physical game που πάει σε… άλλο επίπεδο στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

 

Ο Πεπ, λοιπόν, έκανε το three-peat με τους άνδρες της Σίτι, όμως πίσω από αυτό το τμήμα, υπάρχει μια στρατιά νεαρών παικτών που αρχίζουν και μαθαίνουν τον πρωταθλητισμό. Κι όχι απλά τον μαθαίνουν, αντέχουν μέχρι τέλους, επιβάλλονται στους αντιπάλους τους και στο φινάλε πανηγυρίζουν τρόπαια. Και ένα και δύο και τρία… Όπως το έκαναν οι άνδρες φέτος.

Στην Πρέμιερ Λιγκ 2 όπου αγωνίζονται οι ομάδες Νέων, η Σίτι έκανε το ίδιο. Το τμήμα κ-21 των «πολιτών» κατέκτησε τον τρίτο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήματος, έχοντας απόσταση 13 βαθμών από την δεύτερη Λίβερπουλ και ούσα στο +16 από την 3η Τσέλσι! Κάπως διαφορετικά τα πράγματα σε αυτά τα τμήματα, αφού βρίσκουμε στην 4η θέση την Κρίσταλ Πάλας και στην 5η την Φούλαμ, με την Έβερτον στο 8ο «σκαλί» σε αντίθεση με την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι άνδρες των «ζαχαρωτών» να σωθούν στην Πρέμιερ.

Κι αν πάμε ακόμα πιο κάτω, στα τμήματα κ-18, το ίδιο! Πρωταθλητισμός: αποστολή εξετελέσθη! Τρία στα τρία τα τελευταία χρόνια κι εκεί! Φέτος εξασφαλίστηκε η πρωτιά στη Λίγκα του Βορρά με 57 βαθμούς έναντι των 53 της Σάντερλαντ, με τους υπόλοιπους να βρίσκονται αρκετά πιο κάτω, αφού η Γιουνάιτεντ τερμάτισε στους 44 και η Έβερτον που ακολουθούσε στους 33! Στον τελικό με την Γουέστ Χαμ που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στη Λίγκα του Νότου με τεράστια άνεση αφού συγκέντρωσε 57 βαθμούς έναντι των 30 της 2ης Φούλαμ, η Σίτι επιβλήθηκε των «σφυριών» με σκορ 2-1 και πανηγύρισε κι εκεί το πρωτάθλημα!

Η Μάντσεστερ Σίτι, πλέον, είναι οργανισμός στον οποίο γίνονται… μαθήματα κυριαρχίας και ανύψωσης τροπαίων στον ουρανό! Η σύγχρονη ιστορία του κλαμπ είναι τέτοια που στα περισσότερα επίπεδα έχει να επιδείξει επιτυχίες, κάτι που φυσικά πιστώνεται στους Άραβες ιδιοκτήτες, με τους οποίους άλλαξε εντελώς η ταυτότητα και το στάτους του συλλόγου.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης