Οπαδός της Γουένσντεϊ στο England365: «Είχα σκεφτεί να δώσω το εισιτήριο της ρεβάνς με την Πίτερμπρο»

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ επανήλθε από την ήττα της με 4-0 από το πρώτο ματς, πραγματοποίησε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των πλέι-οφ κόντρα στην Πίτερμπρο και προκρίθηκε στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» στα πέναλτι. Έτσι, το England365 επικοινώνησε με μία φίλαθλο της ομάδας που είχε την τύχη να βρεθεί στο γήπεδο και εκείνη μας μίλησε για την μοναδική εμπειρία ζωής που βίωσε!



Οπαδός της Γουένσντεϊ στο England365: «Είχα σκεφτεί να δώσω το εισιτήριο της ρεβάνς με την Πίτερμπρο»

Το ποδόσφαιρο δεν υφίσταται χωρίς τους οπαδούς και παιχνίδια όπως αυτό της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με την Πίτερμπρο, μας το θυμίζουν για τα καλά. Οι «κουκουβάγιες» μπορεί να ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου της League One, αφού τερμάτισαν 19 βαθμούς πιο μπροστά στη βαθμολογία από τους αντιπάλους τους, αλλά αυτή η υπεροχή δεν απεικονίστηκε και εντός γηπέδου.

Η Σέφιλντ ηττήθηκε με 4-0 εκτός έδρας και το έργο της έγινε οριακά αδύνατο. Αρκετοί οπαδοί της ομάδας ήταν απογοητευμένοι, αλλά η πλειοψηφία φρόντισε να δώσει το «παρών» στον επαναληπτικό και η στήριξη τους αποδείχθηκε καθοριστική. Το 4-0 το πρώτου ματς ισοφαρίστηκε, στην παράταση το σκορ έγινε 5-1 και με το συνολικό σκορ στο 5-5, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί οι γηπεδούχοι επικράτησαν, πήραν την πρόκριση στον τελικό του Wembley, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπάρνσλεϊ για μία θέση στη Championship, και μία οπαδός της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, μιλάει στο England365 για το πώς βίωσε την αναμέτρηση.

«Είχα την τύχη να βρεθώ στο παιχνίδι και να δω την ιστορία να ‘’γράφεται’’ μπροστά στα μάτια μου. Για να είμαι ειλικρινής, είχα κλείσει το εισιτήριο για τον επαναληπτικό πριν την ήττα μας στο πρώτο ματς και σκέφτηκα να το δώσω κάπου αλλού. Γνώριζα ότι θα χρειαζόμασταν ένα θαύμα για να καταφέρουμε να επανέλθουμε από αυτήν την ήττα.

Ωστόσο, ένιωθα μία ηθική υποχρέωση και ήθελα να συνεχίσω να στηρίζω την προσπάθεια της ομάδας μου. Είμαστε μαζί της και στα εύκολα και στα δύσκολα και ήθελα να συνεισφέρω και εγώ στην ατμόσφαιρα που θα δημιουργούσαμε. Και εν τέλει, αποδείχθηκε καθοριστική για να νικήσουμε».

Αυτό δεν ίσχυσε, βέβαια, για όλους τους οπαδούς της ομάδας, με έναν να γίνεται viral, καθώς έσκισε το εισιτήριο του επαναληπτικού αγώνα μετά την ήττα στο πρώτο ματς.

Όσοι, όμως, βρέθηκαν στο γήπεδο, δημιούργησαν μία απίστευτη ατμόσφαιρα, που οδήγησε την Σέφιλντ προς την ανατροπή.

«Έμεινα έκπληκτη από το πάθος και την αφοσίωση που έδειξαν όλοι οι οπαδοί στο γήπεδο. Από την αρχή φωνάζαμε, τραγουδούσαμε και δημιουργήσαμε μία ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Αυτό, ώθησε τους παίκτες μας προς την μεγάλη ανατροπή».

Μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, μερικοί οπαδοί στράφηκαν κατά του προπονητή τους, Ντάρεν Μουρ, και του επιτέθηκαν ρατσιστικά. Μία κατάσταση που κάνει την Έλι να αισθάνεται ντροπή, διευκρινίζοντας ότι αυτοί αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

«Είναι απαίσιο και αχρείαστο το να επιτίθεσαι σε κάποιον για την καταγωγή και το χρώμα του δέρματος του. Ένιωσα ντροπή διαβάζοντας το τι έγινε και δεν θέλω αυτό να συνδεθεί με ολόκληρους τους οπαδούς της Σέφιλντ. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι το περιβάλλον εδώ είναι φιλικό προς όλους και είμαστε όλοι ενωμένοι, ενώ μοιραζόμαστε από κοινού μία αγάπη για τον σύλλογο».

Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία της να καταφέρει να βρεθεί στο Wembley για τον μεγάλο τελικό και το πόσο επιδραστική μπορεί να είναι η παρουσία των οπαδών της ομάδας, στην προσπάθεια επίτευξης του μεγάλου της στόχου.

«Θα ήταν τιμή μου να βρεθώ στο ‘’Γουέμπλεϊ’’ και να υποστηρίξω την ομάδα μου. Νομίζω ότι κάθε οπαδός που ήταν στο γήπεδο στο ματς με την Πίτερμπρο αξίζει να παρευρεθεί στον μεγάλο τελικό και να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία ανάλογη ατμόσφαιρα. Μακάρι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην Championship, γιατί εκεί αξίζουμε να είμαστε».

 

 

 

 

Χρήστος Σκούρας