Μάντσεστερ Σίτι: Η τρίτη ομάδα που κάνει το 5/6 στην κορυφαία κατηγορία!

Είναι η εποχή του Πεπ. Είναι τα χρόνια αυτά που ο Γκουαρδιόλα μπορεί να δηλώνει ότι έχει κατατροπώσει τα πάντα στην Αγγλία. Έχει φτιάξει μια Σίτι που ως ποδοσφαιρική... μηχανή γκρεμίζει κάθε εμπόδιο. Και εν έτει 2023, οι «πολίτες» έγιναν μόλις η τρίτη ομάδα στα χρονικά της κορυφαίας κατηγορίας που κατακτά 5 τίτλους πρωταθλήματος σε 6 σεζόν!  



Μάντσεστερ Σίτι: Η τρίτη ομάδα που κάνει το 5/6 στην κορυφαία κατηγορία!

Οι «πολίτες» δεν χρειάστηκε να μπουν στο γήπεδο για το δικό τους παιχνίδι με την Τσέλσι, αφού η Άρσεναλ έδειξε πως πλέον δεν είχε ούτε το κουράγιο, ούτε την φαντασία, ούτε την ψυχή να συνεχίσει να θεωρείται διεκδικήτρια της κορυφής, με τις όποιες λιγοστές πιθανότητες της είχαν απομείνει μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Η ομάδα του Αρτέτα ηττήθηκε 1-0 και από την Νότιγχαμ Φόρεστ, επέτρεψε στο σύνολο του Στιβ Κούπερ να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και ταυτόχρονα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας γι' ακόμα μια φορά η Σίτι.

Εξαιρώντας το 2020, όπου κόντρα ακόμα και στην πανδημία, η Λίβερπουλ κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή μετά από 30 χρόνια, οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα πέντε φορές τις τελευταίες έξι αγωνιστικές περιόδους στην Αγγλία.

Και κάπως έτσι, ισοφάρισαν μια επίδοση που μέχρι πρότινος είχαν βάλει τ' όνομά τους δίπλα μονάχα οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ το είχαν καταφέρει αυτό από το 1979 έως και το 1984 (με τον αείμνηστο Μπομπ Πέισλι και τον Τζο Φάγκαν που κατέκτησε τρεμπλ στην πρώτη του χρονιά) με μοναδικό διάλειμμα την σεζόν 1980-1981, όπου ο Ρον Σόντερς οδήγησε την Άστον Βίλα στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 71 χρόνια!

Όσο για τους «κόκκινους διαβόλους», εκείνοι, φυσικά με τον Σερ Άλεξ στην άκρη του πάγκου, από το 1996 έως και το 2001, είδαν την κορυφή να χάνεται μονάχα από την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ την περίοδο 1997-1998.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης