Με τον τρόπο του, ο Μόγιες «δικαίωσε» τον Σερ Άλεξ για την επιλογή που είχε κάνει το 2013...

Η Γουέστ Χαμ εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Conference League και ο Ντέιβιντ Μόγιες, αν και πέρασαν αρκετά χρόνια, έδειξε πως τελικά κάτι είχε δει ο Σερ Άλεξ σ' εκείνον όταν είχε αποφασίσει να τον χρίσει ιδανικό διάδοχό του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ... Άλλωστε, πλέον συνδέονται και με ένα συγκεκριμένο επίτευγμα...   



Με τον τρόπο του, ο Μόγιες «δικαίωσε» τον Σερ Άλεξ για την επιλογή που είχε κάνει το 2013...

Είχε ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς έπρεπε να «γεμίσει» το κενό που θα άφηνε ο Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν αποσύρθηκε ο θρυλικός πρώην κόουτς από την προπονητική. Για πολλά χρόνια, ο Μόγιες «κουβαλούσε» την ταμπέλα ότι δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πίεση και στις απαιτήσεις της ομάδας, παρ' ότι ήταν σχεδόν ακατόρθωτο τα αποτελέσματα να παραμείνουν ανάλογα.

Παρ’ όλα αυτά, ήρθε η ώρα όπου το όνομα του θα μπει στην ίδια κουβέντα με αυτό του «θρυλικού» πρώην τεχνικού της Γιουνάιτεντ, αλλά για όλους τους σωστούς λόγους. Και αυτό διότι, με την νίκη της Γουέστ Χαμ στην Ολλανδία επί της Άλκμααρ (1-0, 18/05), ο Μόγιες έγινε ο πρώτος Βρετανός προπονητής που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τον συμπατριώτη του.

Ο Σερ Άλεξ είχε οδηγήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ, πριν 12 χρόνια, όπου συνάντησε την ασταμάτητη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και ηττήθηκε με 3-1. Παρά την άνοδο που σημείωσε το αγγλικό ποδόσφαιρο έπειτα, όσες ομάδες έφτασαν σε έναν τέτοιο τελικό, δεν είχαν Βρετανό προπονητή στην άκρη του πάγκου τους.

Ο τελευταίος που καταγόταν από εκεί και κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο ήταν ο Σερ Άλεξ και έτσι, ο Μόγιες θα θέλει να εντάξει το όνομα του ακριβώς δίπλα στο δικό του, σε αυτήν την λίστα, στον τελικό της 7ης Ιουνίου στη Πράγα, απέναντι στην Φιορεντίνα…

 

Χρήστος Σκούρας