Λίβερπουλ: Μία νίκη «κερασμένη» από τον Σαλάχ που «σέρβιρε» κάθε γκολ

Ο Σαλάχ «κέρναγε» και η Λίβερπουλ… έπινε! Έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι κόντρα στην Λέστερ με τον Αιγύπτιο να καταγράφει τρεις ασίστ στην αναμέτρηση και να ξεπερνάει τους Καντονά και Σκόουλς, ενώ έφτασε τον Μπουκάγιο Σάκα.



Λίβερπουλ: Μία νίκη «κερασμένη» από τον Σαλάχ που «σέρβιρε» κάθε γκολ

Ήταν η βραδιά του Μοχάμεντ Σαλάχ και η νίκη στο Λέστερ (3-0, 15/05) φέρνει την δική του «υπογραφή». Σημείωσε τρεις τελικές πάσες, με τον Κέρτις Τζόουνς να ήταν o τελικός αποδέκτης δύο φορές και τον Αλεξάντερ Άρνολντ την άλλη. Ο Αιγύπτιος διακρίνεται και για την δημιουργικότητα του και μία τέτοια εμφάνιση αναδεικνύει και τις άλλες πτυχές του παιχνιδιού του.

Με τις τρεις ασίστ που είχε, έφτασε τις 57 στην καριέρα του στην Premier League και ξεπέρασε, στην σχετική λίστα, τους Ερίκ Καντονά (56) και Πολ Σκόουλς (55). Αμφότεροι, «θρύλοι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα αμέτρητες φορές υπό την καθοδήγηση του Σερ Άλεξ.

Ταυτόχρονα, ο Σαλάχ είδε το όνομα του να «μπαίνει» και σε μία άλλη λίστα, καθώς έφτασε και τις 10 τελικές πάσες στο φετινό πρωτάθλημα. Συνεπώς, μαζί με τα 19 γκολ που έχει πετύχει, γίνεται μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων και στις δύο στατιστικές κατηγορίες.

Ο μοναδικός άλλος, είναι ο Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος έχει 13 γκολ και 11 ασίστ στην φετινή Premier League. Είναι τέτοια η ποιότητα του Σαλάχ, που ακόμα κι όταν δεν σκοράρει, μπορεί να βρει άλλους τρόπους για να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι της Λίβερπουλ…

Χρήστος Σκούρας