Μια αλλαγή που οδηγεί σε ολοκληρωτική αναγέννηση του Άρνολντ (vid)

Ίσως ο Κλοπ να πήρε την απόφαση που έκανε τον Αλεξάντερ – Άρνολντ ν’ ακολουθήσει με χαρά μια νέα κατεύθυνση και να χαράσσει πλέον νέα διαδρομή για να ξαναβρεί το καλό του εαυτό. Γιατί ο ΤΑΑ μετά και το ματς με την Λέστερ, φανερώνει πως εδώ κι ενάμιση μήνα, είναι κορυφαίος στα καθήκοντά του, σε ολόκληρη την Λίγκα.  



Μια αλλαγή που οδηγεί σε ολοκληρωτική αναγέννηση του Άρνολντ (vid)

Από το θολωμένο μυαλό, τις αμυντικές του ατασθαλίες, τα λάθη, τις συζητήσεις για τις επιδόσεις του που μαζί με την Λίβερπουλ πολλές φορές ακολουθούσαν κατηφορική πορεία, έφτασε στις πιο μεγάλες απαντήσεις.

Και μπορεί αυτό να συμβαίνει τον τελευταίο ενάμιση μήνα, όμως, έχει συνέπεια, αποτελεσματικότητα και έχει τον ποδοσφαιριστή στο κατάλληλο mindset. Μοιράζει «απαντήσεις» με πολλούς τρόπους και όπως έδειξε και η έκφραση του προσώπου του λίγο μετά το τρομερό γκολ απέναντι στην Λέστερ το βράδυ της Δευτέρας, έχει βάλει στόχο ν’ αποδείξει πως ουδέποτε έπαψε να πιστεύει στον εαυτό του. Και σε όσα μπορεί να κάνει για να προκαλέσει σημαντικό αντίκτυπο στους στόχους της ομάδας του.

 

 

Ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ, από τις αρχές του Απρίλη, όταν ο Κλοπ αποφάσισε να του αλλάξει την θέση και από δεξιό φουλ – μπακ να του επιτρέψει να κινείται στο χώρο του κέντρου, έχει… αναγεννηθεί. Ίσως αυτό να ήταν το κλικ που χρειάζεται κάθε άνθρωπος, κάθε επαγγελματίας, όταν φτάνει ένα σημείο που πρέπει να διαφοροποιήσει τα πράγματα για να ξαναπάρει μια νέα κατεύθυνση. Να βρει νέα κίνητρα και να βγάλει στην επιφάνεια όλες τις δυνατότητές του.

Ο ΤΑΑ το πράττει αυτό. Και η Λίβερπουλ έφτασε στο 7x7 το τελευταίο διάστημα, απειλώντας ανοιχτά και ξεκάθαρα την Γιουνάιτεντ για μια θέση στην 4άδα ώστε να βρεθεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κλοπ δήλωσε ότι: «Δεν το σκεφτόμουν καν πριν από μερικές εβδομάδες ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι το Γιουρόπα Λιγκ και τώρα να που υπάρχουν ακόμα πιθανότητες για την 4άδα».

Για ν’ αρχίσει να το πιστεύει, έδρασε και ο Άρνολντ. Άλλωστε, από την αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» και την ολική επαναφορά της Λίβερπουλ για να φτάσει στο 2-2 – κάτι που σήμανε την κατάρρευση των Λονδρέζων στην υπόθεση του τίτλου – ο Άγγλος διεθνής έχει πιάσει… κορυφές.

 

 

Είναι ο καλύτερος όλης της Πρέμιερ στο κομμάτι των επαφών με την μπάλα, των μεταβιβάσεων προς, αλλά και επιθετικό τρίτο για την ομάδα του, έχει ανακτήσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον την κατοχή της μπάλας, έχει τις περισσότερες κάθετες μπαλιές και έχει καταγράψει και τις περισσότερες ασίστ.

Ξέρει πού να κινηθεί, καταφέρνει να σταματήσει τις επιθέσεις των αντιπάλων προτού καν αυτές ξεκινήσουν, αφού τοποθετείται σωστά στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου ώστε να γίνει αποδέκτης της μπάλας ή να κλέψει άμεσα. Εκφράζει τις επιθετικές του αρετές στέλνοντας την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, πολλές φορές σκέφτεται να δοκιμάσει και το πόδι του από απόσταση, δημιουργεί γκολ για τους «κόκκινους» και ενίοτε του δημιουργούν κι εκείνοι, όπως έγινε με τον Σαλάχ στο Λέστερ.

Στα τελευταία 9 παιχνίδια του, έχει ασίστ με τις Άρσεναλ, Λιντς (2), Φόρεστ, Γουέστ Χαμ και Τότεναμ, δεν είχε επιθετικό αντίκτυπο κόντρα σε Φούλαμ και Μπρέντφορντ, ενώ, στο «King Power Stadium» βρήκε δίχτυα. Και όπως σχολίασε και ο Τζέιμι Κάραγκερ, αν και είναι πασιφανές, «βλέπεις πλέον έναν παίκτη που έχει βρει τον τρόπο να γεμίσει ξανά με ενέργεια…».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης