Οι 5+1 επιθέσεις οπαδών σε παίκτες και προπονητές! (vids)

Όσο άσχημη και αν ήταν η εικόνα στο Λιντς - Νιούκαστλ (13/05), με τον οπαδό που έφτασε και επιτέθηκε στον Έντι Χάου, δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη και ίσως ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το England365 παρουσιάζει τις 5+1 πιο πρόσφατες επιθέσεις οπαδών σε παίκτες και προπονητές, στα αγγλικά γήπεδα!  



Οι 5+1 επιθέσεις οπαδών σε παίκτες και προπονητές! (vids)

Άαρον Ράμσντεϊλ: Τότεναμ – Άρσεναλ (Ιανουάριος 2023)

Στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, η Άρσεναλ επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 2-0 επί της Τότεναμ και μετά το φινάλε του παιχνιδιού, υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός. Ο Ράμσντεϊλ τσακώθηκε με τον Ριτσάρλισον, ενώ στη συνέχεια ένας οπαδός των γηπεδούχων κλώτσησε τον τερματοφύλακα των «κανονιέρηδων» . Οι συμπαίκτες του τον συγκράτησαν και ο δράστης τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Ρόμπιν Όλσεν: Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα (Μάιος 2022)

Τα περισσότερα περιστατικά προέκυψαν τον περασμένο Μάιο, με τους οπαδούς να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίζουν. Έτσι, συνέβη και στην τελευταία αγωνιστική της Premier League, με έναν τερματοφύλακα εκ νέου να δέχεται επίθεση, όταν η Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα και ένας οπαδός επιτέθηκε στον Όλσεν. Και αυτός, τιμωρήθηκε με ανάλογη ποινή.

Μπίλι ΣαρπΝότιγχαμ Φόρεστ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Μάιος 2022)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να είχε μόλις εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», για να διεκδικήσει την άνοδο στην Premier League, ωστόσο ένας οπαδός της είχε την διάθεση να κάνει κάτι… άλλο απ’ το να γιορτάσει! Επιτέθηκε με ορμή στον Μπίλι Σαρπ, χτυπώντας τον με το κεφάλι, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να χρειασρτεί ράμματα. Ο οπαδός θα μείνει μακριά από τα γήπεδα μέχρι το 2032, ενώ φυλακίστηκε για 24 εβδομάδες!

 

Πατρίκ Βιεϊρά: Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας (Μάιος 2022)

Η Έβερτον εξασφάλισε την παραμονή και οι οπαδοί της μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου. Ένας από αυτούς, προσέγγισε τον προπονητή της Πάλας και του επιτέθηκε φραστικά, ενώ τον βιντεοσκοπούσε από πολύ κοντινή απόσταση. Ο Γάλλος τεχνικός έχασε τη ψυχραιμία του και κλώτσησε τον φίλο των «ζαχαρωτών». Σε κανέναν δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις.

 

Τζακ Γκρίλις: Μπέρμιγχαμ – Άστον Βίλα (Μάρτιος 2019)

Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων τεράστια και το παιχνίδι διεξήχθη με αμφότερες στην Championship. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ένας οπαδός των γηπεδούχων επιτέθηκε από πίσω στον Γκρίλις και τον χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιά.

Οι συμπαίκτες του Άγγλου εξτρέμ συγκρατήθηκαν από το να ανταποδώσουν, ο δράστης μπήκε στη φυλακή για 14 εβδομάδες και άφησε τη τελευταία του πνοή, πριν από δύο μήνες…

Σέρχι Κανός: Λιντς – Μπρέντφορντ (Δεκέμβριος 2021)

Ένα τρομερό παιχνίδι υποσκιάστηκε από ένα άσχημο περιστατικό. Ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού έβαλε μπροστά την ομάδα στην οποία ανήκει στο 61ο λεπτό και πανηγύρισε δίπλα από τους οπαδούς της Λιντς. Δέχθηκε ένα μπουκάλι στο κεφάλι, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο ένοχος δεν έχει αναγνωριστεί.

Χρήστος Σκούρας