Η απίθανη ομοιότητα της 31ης και 36ης αγωνιστικής: Γκολ… παντού και η Σαουθάμπτον να «χαλά» τα Over!

Τρομερές ομοιότητες μπορεί να παρατηρήσει κανείς, ανάμεσα στην 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που αισίως ολοκληρώνεται, με αυτή που έλαβε χώρα ένα μήνα νωρίτερα. Έχουμε σε κάθε ματς 2+ γκολ, με τη Σαουθάμπτον να είναι ο συνδετικός κρίκος στα… Over 0,5 ημίχρονα, που δεν επιβεβαιώθηκαν!



Η απίθανη ομοιότητα της 31ης και 36ης αγωνιστικής: Γκολ… παντού και η Σαουθάμπτον να «χαλά» τα Over!

Πολλά γκολ, θέαμα και συγκινήσεις έχουμε αναμφίβολα παρακολουθήσει στην 36η αγωνιστική της Premier League, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει σιγά - σιγά και τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει πάρει ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι «πολίτες» ευνοήθηκαν από την νέα απώλεια βαθμών της Άρσεναλ από την Μπράιτον, την στιγμή που οι «γλάροι» έχουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους και κάθε δυνατότητα, για να πάρουν το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης σεζόν.

Πέραν όμως των… τετριμμένων της 36ης στροφής του πρωταθλήματος, η αλήθεια είναι πως παρατηρήσαμε κάτι ιδιαίτερο. Τι είναι αυτό; Δεν είχαμε ούτε μία «λευκή» ισοπαλία. Καμία. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε μία ολόκληρη αγωνιστική. Απεναντίας, είναι η 2η περίπτωση που το συναντάμε, τον τελευταίο ένα μήνα.

Διότι ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και στην 31η αγωνιστική της Premier League, με κοινό χαρακτηριστικό αμφότερων «στροφών» του πρωταθλήματος, να είναι το γεγονός πως σε όλα τα ματς επιτεύχθηκαν τουλάχιστον 2 γκολ!

Υπό αυτή τη συνθήκη, φαντάζει απολύτως λογικό το ότι στη φετινή σεζόν είδαμε αθροιστικά 1000+ γκολ, πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη αγωνιστική περίοδο.

Όσον αφορά το δεύτερο, ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης; Τόσο στην 31η, όσο και στην 36η αγωνιστική της Premier League, τα Over 0,5 σε πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησαν. Μόλις δύο ομάδες εξαιρέθηκαν από τον κανόνα αισίως. Η Άρσεναλ, που έμεινε στο 0-0 με την Μπράιτον στο ημίχρονο, και η Σαουθάμπτον. Μάλιστα, οι «άγιοι» το είχαν κάνει και πριν από ένα μήνα.

Τότε είχαν μείνει στο 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας στο «Σεντ Μέρις», για να ηττηθούν εν τέλει εντός έδρας με 2-0. Τώρα, συνέβη ακριβώς το ίδιο απέναντι στη Φούλαμ. «Λευκή» ισοπαλία στο ημίχρονο, ήττα με 2-0 και… υποβιβασμός στο φινάλε, και μαθηματικά, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Τρίτο και… τελευταίο κοινό χαρακτηριστικό των δύο «στροφών» του πρωταθλήματος; Αμφότερες βλέπουν το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται, με εκτός έδρας ματς της Λίβερπουλ. Τότε, είχε κερδίσει τη Λιντς με 6-1. Τώρα, συναντά στο «Κινγκ Πάουερ» τη Λέστερ. Θα είναι… ακραίο, αν επαναληφθεί και τέτοιου είδους αποτέλεσμα!

Δημήτρης Μανάκος